Gazeteciler Sabuncu'nun Gözaltına Alınmasını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler Sabuncu'nun Gözaltına Alınmasını Protesto Etti

Gazeteciler Sabuncu\'nun Gözaltına Alınmasını Protesto Etti

Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınması Gazetecilere Özgürlük Platformu tarafından protesto edildi.

07.12.2011 16:33

Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınması Gazetecilere Özgürlük Platformu tarafından protesto edildi.

Aydınlık Gazetesi önünde toplanan gazeteciler, buradan Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Haber: Ümit TÜRK Kamera: Uğur ALAATTİNOĞLU İstanbul/ DHA

Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun, polisin dün evinde arama yaptıktan sonra gözaltına alınması, gazeteci örgütleri ve tarafından protesto edildi. Gazetecilere Özgürtlük Platformu'nun düzenlediği eyleme Cüneyt Ülsever, Can Ataklı, Şükran Sonar, Mehmet Faraç, Tuna Kiremitçi, Halil Nebiler'in de aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci ve Aydınlık Gazetesi çalışanı katıldı. İstiklal Caddesi'nde bulunan Aydınlık Gazetesi önünde toplanan grup, 'Aydınlık Gazetesi Susturulamaz' yazılı pankart açarak, 'Kahrolsun Faşizm Diktatörlüğü', 'Aydınlık Halkındır Susturulamaz' sloganları eşliğinde Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Burada gazeteciler birer konuşma yaptı. Gazeteci Halil Nebiler, "sadece gazeteciler gözaltına alınmıyor. Şurada toplanan kalabalığa baktığınızda aralarında toplumun tüm kesimlerinden insanlar var. Demokratik kitle örgütü temsilcileri var. Demek ki bütün Türkiye tehdit altında. Gazetecilere özgürlük platformu kuruldu. Demek ki Türkiye'ye özgürlük platformu kurulması gerekiyor. Bunun nereden kaynaklandığını biliyoruz. Üstümüze emperyalizm, faşizm geliyor. Neyle birlikte kol kola geldiğini de biliyoruz. Merak etmeyin Fetullahçı dalgayı aşacağız. Ne olursa olsun aşacağız. Ama bunun için bugün olduğu gibi hep birlikte olacağız. Aydınlık Gazetesi sadece gerçekleri söylediği için üstüne geliniyor" dedi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdemir, "düne kadar Türk basınının iki büyük sorunu vardı. Bunlardan birisi ifade ve düşünce özgürlüğü önündeki yasal sınırlamalardı. Diğeri ise gazetecilere tutukluk süresinin cezaya dönüşmesiydi. Tüm bunları protesto ediyoruz. Gazeteciler üstündeki bu baskıların biran evvel son bulmasını istiyoruz" diye konuştu. Şükran Sonar ise, "Bugün çok daha acımasız boyutlarda gazeteciliği, düşünce özgürlüğünü hedef alan bir olguyla karşı karşıyayız. Hem de sivil iktidar ve ileri demokrasi adına gazetecilere özgürlük platformunun duyuruları geliyor, hangi birine gideceğimi şaşırdım. Hergün bir duruşma, hergün bir olay, yeni bir operasyon var. Dayanışma için bile parçalanmış durumdayız" diye konuştu. Grup konuşmaların ardından tekrar Aydınlık Gazetesi önüne yürüyerek dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazeteciler Sabuncu'nun Gözaltına Alınmasını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement