Gaziantep - CHP Gaziantep İl Başkanı: İmar Değişikliklerinde Rant Hesabı Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Gaziantep - CHP Gaziantep İl Başkanı: İmar Değişikliklerinde Rant Hesabı Yapılıyor

Gaziantep - CHP Gaziantep İl Başkanı: İmar Değişikliklerinde Rant Hesabı Yapılıyor

CHP Gaziantep İl Başkanı: İmar değişikliklerinde rant hesabı yapılıyor CHP Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, kentte son zamanlarda belediyeler tarafından yapılan imar değişiklikleri ile yeşil alanların konut alanına dönüştürüldüğünü söyledi.

20.01.2015 16:45

CHP Gaziantep İl Başkanı: İmar değişikliklerinde rant hesabı yapılıyor

CHP Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, kentte son zamanlarda belediyeler tarafından yapılan imar değişiklikleri ile yeşil alanların konut alanına dönüştürüldüğünü söyledi. Bu durumun herkesin tepkisine yol açtığını ifade eden Köse, "İmar değişikliklerinde maalesef şehrin menfaatleri gözetilmiyor, rant hesabı yapılıyor" iddiasında bulundu.

CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen Sait Köse, Gaziantep'te son zamanlarda imar değişiklikleri ile yeşil alanların betonlaştırılmasına zemin oluşturulduğunu söyledi. Osmangazi Mahallesi'ndeki 7 hektarlık ağaçlık alan ile Belkıs Mahallesi'ndeki 130 bin metrekare yeşil alanın imar değişikliği yapılarak konut alanı ilan edilmesi için belediye meclisleri gündemine getirildiğini ifade eden CHP'li Köse şöyle dedi:

"Şehirdeki yeşil alanlar maalesef imar değişiklikleri ile konut alanına dönüştürülüyor. Bu yapılanları şehrin faydasına yormak mümkün değil. Sadece imar değişikliklerinde rant hesabı yapıldığını söyleyebiliriz. Ne yapılmaya çalışıldığına bir anlam veremiyoruz."

'GAZİANTEP ÜZERİNDEKİ HESAPLAR

Kentin her alanında sıkıntı yaşandığını ileri süren Köse, İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle Emniyet Müdürü'nün merkeze alınmasını da eleştirerek, "Ne yapılmaya çalışıldığını çözemiyoruz. Bu da merkezi yönetimin Gaziantep üzerindeki başka hesapları olduğunun göstergesidir. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Hesap günü Haziran'da olacaktır. Hesap veremeyecek olanların Haziran'dan sonra korkması gerekir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep - CHP Gaziantep İl Başkanı: İmar Değişikliklerinde Rant Hesabı Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement