Gaziantep'te 85 Metrekarelik Atatürk Portresi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te 85 Metrekarelik Atatürk Portresi Yapıldı

Gaziantep\'te 85 Metrekarelik Atatürk Portresi Yapıldı

Gaziantep'te bir alışveriş merkezinin giriş katındaki alanda 126 tuvalin birleştirilmesiyle oluşturulan 85 metrekarelik Atatürk portresi yapıldı.

19.05.2014 19:33  Güncelleme: 21:13

Gaziantep'te bir alışveriş merkezinin giriş katındaki alanda 126 tuvalin birleştirilmesiyle oluşturulan Atatürk portresi 250 öğrencinin 2 günlük çalışmasıyla tamamlandı. Portrenin açılışına Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"SON DERECE MEMNUNUZ"

Büyükşehir Belediyesi bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde açılışı yapılan Atatürk portresi ile çocuk ve gençlere sanatseverliğin aşıladığını söyleyen Vali Yardımcısı Nursel Çakıroğlu, "Daha önce coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs, geçtiğimiz günlerde Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen olay nedeniyle bu yıl buruk geçiyor. Alışveriş merkezimizde yapılan dev boyutlardaki Atatürk portresiyle kutlamalar yapıldı. Böyle çalışmalar bizi mutlu ediyor" dedi.

Ressam Atanur Doğan ise 85 metrekarelik Atatürk portresinin, dünyanın tuvale yapılmış en büyük portresi olduğunu belirterek, "Daha önce çocuklarla 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle 70 metrekarelik dev bir portre yapmıştık. Bugünün önemine yönelik de gençlerimizle birlikte bu portreye Mustafa Kemal Atatürk imzası ekleyerek resmimizi büyüttük. Atatürk'ün geleceği emanet ettiği çocuklar ve gençlerle böyle projelere imza atmaktan son derece memnunuz. Umarım ilerleyen zamanlarda farklı projelerde de birlikte çalışırız" diye konuştu.

"ÜLKENİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Ressam Mustafa Bencan da sanatsever gençlerin yetişmesinin ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı. Çocuklara ve gençlere sanat ve vatan sevgisini aşılamak için böyle bir planlama yaptıklarını anlatan Bencan, "Farklı bir çalışma ortaya koyduk. Daha önce 2 aylık bir çalışmayla ürettiğimiz dev portreye gençlerimizle 18 tuval daha ekleyerek 126 tuvalden oluşan yeni bir portreye imza attık. Böyle bir bayramda böyle büyük bir yaptığımız için mutluyum dedi.

Ressamlar ve emeği geçen öğrenciler daha sonra ellerinde bayraklarla portre önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 85 Metrekarelik Atatürk Portresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Can: Helal olsun Gaziantep e.... 21 7 Yanıtla
  • gercekci: yapildi ne olsu o parayi masrafi bir hayirli is yapsaydinizya geri zekalilar 8 13 Yanıtla
    MELO: Tayyibin portresi gibi mesela değil mi? O zaman çok hayırlı bir iş yapmış olurlardı. Hay sizin gibi cahillerin aklına turp sıkmalı. 2 0 mavimarti: Ayakkabi kutularina doldursaydik dahami iyi olurdu acaba, geri kafali? 1 1
  • AHMET KADİR: İŞİNİZ GÜCÜNÜZ ANGARYA BAŞKA Bİ İŞE YARAMAZ SINIZ ... BİDE ONUN YOLUNDA ..GÖSTERDİĞİ AMAÇLARDA YÜRÜSEYDİNİZ 6 3 Yanıtla
  • GÖKHAN: MİLLET UZAYA GİDİYOR BİZ HALEN PUTA TAPIYORUZ 2 3 Yanıtla
    Hahaaaa: Tayyibe taptınız da ne oldu hala kahveye gidiyosunuz dangalaklar :) 0 0
  • yarali: Zaten hemen işin en kolayına kaçılır yap bi atatürk protresi yada büsü :D koy cebe paraları hem atatürkçülük oyna hemde cebe götürücülük oyna oh ne ala mualla tam gaz devam durmak yok ... 0 1 Yanıtla

Advertisement