Gaziantep'ten Türkmenler'e 4 Kamyon Gıda Yardımı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'ten Türkmenler'e 4 Kamyon Gıda Yardımı

Gaziantep\'ten Türkmenler\'e 4 Kamyon Gıda Yardımı

Gaziantep'ten Türkmenler'e 4 kamyon gıda yardımı VIDEO YOK GAZİANTEP'te, İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen kampanyada toplanan 4 kamyon gıda ve giysi yardımı törenle Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi.

08.12.2015 15:08

Gaziantep'ten Türkmenler'e 4 kamyon gıda yardımı

VIDEO YOK

GAZİANTEP'te, İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen kampanyada toplanan 4 kamyon gıda ve giysi yardımı törenle Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi.

İstasyon Meydanı'nda yardım konvoyunun gönderilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, Suriye'deki iç savaşın vahşet boyutuna ulaştığını söyledi. Bayırbucak bölgesindeki Türkmenler'in de büyük bir zulüm ve vahşetle karşı karşıya olduklarını ifade eden Arslan, Anadolu insanının ise bu süreçte ensar ve muhacir kardeşliğini ortaya koyduğunu kaydetti. 14 ülkenin uçaklarının Suriyelileri bombaladığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Kamuoyunun bildiği üzere 4 yılı aşkın 5'inci yıla girmek üzere Suriye'de bir savaş söz konusu. Yaklaşık 40 yılı aşkındır Baas rejiminin uygulamış olduğu zulüm son 4 yıldır özellikle dünyada eşine benzerine rastlanmamış bir vahşet boyutundadır. Özellikle son zamanlarda Bayırbucak bölgesinde özellikle Rus uçaklarının Türkmen kardeşlerimize yaptığı zulmü gönüllü kuruluşlar olarak telin ediyoruz ve lanetliyoruz. Şu anda Suriye'de 14 ülkenin uçağı Suriyeli kardeşlerimizi bombalamaktadır. Ama biz her zaman Suriye'deki kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız."

Arslan gönderilen yardım kamyonlarında 1 kamyon un diğer 3 kamyonda ise gıda ve giyim malzemesi bulunduğu kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından 4 kamyon yardım, duaların edilmesinin ardından Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'ten Türkmenler'e 4 Kamyon Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement