"Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim Projesi" Başlıyor - Son Dakika
Güncel

"Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim Projesi" Başlıyor

"Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim Projesi" Başlıyor

Seydişehir Belediyesi- Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Müzesi'nde ilçedeki meslek gruplarını ağırlamaya hazırlanıyor.

29.11.2013 11:01

Seydişehir Belediyesi, "Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim Projesiyle" Seydişehir ve Bölgemizde ilk kez geçmiş kültürün gelecek nesillere aktarılması amacıyla 29 Ekim 2013 'de ziyaret sunduğu Seydişehir Belediyesi- Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Müzesi'nde ilçedeki meslek gruplarını ağırlamaya hazırlanıyor.

"Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim Projesi" kapsamında çeşitli meslek gruplarına mensup vatandaşlar Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür-Sanat Evi ve Seydişehir Müzesine davet edilerek ziyaret etmeleri sağlanacak. İlk olarak, geçtiğimiz günlerde kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle emekli öğretmenler 4 Aralık Çarşamba Günü Saat 14.00'de ağırlanacaklar.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, "Zengin ve köklü tarihi mirasımızın bizden sonraki nesillere aktarılması amacıyla, ilçemizde şimdiye kadar hiç bir çalışmanın yapılmadığı düşüncesinden hareketle açtığımız Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesine hemşehrilerimizi davet ederek geçmişi hep birlikte yâd etmek istedik" diyerek konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başkan Çat açıklamasının devamında şunları söyledi:" Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimize ve güzide insanları olan Seydişehir Halkına hizmet etmekten büyük şeref ve mutluluk duyuyoruz. Bütün çabamız Medine -i Sani, İkinci Medine olarak ilahi bir emirle Seyyid Harun Veli Hz. tarafından kurulan Seydişehir'imizi, bu tarihî misyonuna lâyık ve asrın gereklerine uygun bir cazibe merkezi haline getirmek; Modern dünyanın ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir şehri yapmaktır.
Tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkmayı,geçmişin izlerini geleceğe taşımayı, doğal güzelliklerimizi korumayı, tüm halkımıza yönelik sosyal-kültürel faaliyetlerde bulunmayı, daha yaşanabilir bir çevre oluşturmayı, kısaca şehrimizi ülkemizin en önemli kültür merkezlerinden biri konumuna getirmeyi her şeyden çok önemsiyoruz.

Geçmişten günümüze ulaşan tarihi ve kültürel mirası koruma ve yaşatma misyonumuzu, gelecek nesillere bırakmak ideali ve kararlılığımızla restorasyon çalışmalarımızı tamamladığımız Seydişehir Belediyesi- Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve kurduğumuz Seydişehir Müzesinin geçmişimizi geleceğe taşıma adına mihenk taşı oluşturacağına inanıyoruz."

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat uzun uğraşlar sonunda bir araya getirdikleri Seydişehir Belediyesi- Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Müzesinin geçmişimizin örf, adet, anane, gelenek, görenek ve kültür mirasını günümüze ve geleceğe taşımada rol model oluşturduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:"Bölgemizin tarihi zenginliğini yaşatmada önemli bir boşluğu dolduran, geçtiğimiz ay ziyarete sunduğumuz bu önemli projemizin 7'den 70 'e tüm vatandaşlarımız tarafından ilgi görmesi bizi son derece mutlu ediyor.Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür-Sanat Evi ve Seydişehir Müzesine eser ve eşya bağışlayarak sergilenmesine destek veren Aziz Hemşehrilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyor; Saygıdeğer vatandaşlarımızın 'Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim Projemize' ilgi göstereceklerini arzu ediyorum. "

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim Projesi' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement