Geleceğin Atletleri Şampiyonluğa Koştu - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Atletleri Şampiyonluğa Koştu

Geleceğin Atletleri Şampiyonluğa Koştu

"Cheetos İstanbul'un En Hızlısı" koşularında, 240 çocuk müthiş bir final heyecanı yaşadı

07.06.2014 10:24  Güncelleme: 10:18

"Cheetos İstanbul'un En Hızlısı" etkinliğinde, 4 Haziran Çarşamba günü final heyecanı yaşandı. Geleceğin şampiyonu 240 çocuk sporcunun yarıştığı finallerde, 5 ayrı yaş kategorisinde 10 birinci belli oldu. Büyük heyecana sahne olan final koşuları, çocukların en sevdiği atıştırmalık markalarından Cheetos'un sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, Türkiye Atletizm Federasyonu ve ORG Spor'un destekleriyle ENKA Sadi Gülçelik Atletizm pistinde gerçekleştirildi.

Türkiye'de atletizm alanında çocuklara yönelik olarak düzenlenen en geniş kapsamlı spor etkinliği olan Cheetos İstanbul'un En Hızlısı, bu yıl 10. kez düzenlendi. Bu yılki etkinliğe İstanbul'un 31 ilçesinden 1384 okuldan 10-14 yaş aralığında 90 bini aşkın genç ve çocuk katıldı.

Mayıs ayının sonunda İstanbul'un iki yakasında birden düzenlenen eleme turlarının ardından, 4 Haziran Çarşamba günü Enka Sadi Gülçelik Atletizm pistinde yaşanan final heyecanına çok geniş bir katılım oldu. Final yarışmalarında, 5 ayrı yaş kategorisinde, 60 metre, 80 metre ve 100 metre olmak üzere üç farklı klasmanda, kız ve erkek toplam 240 genç, şampiyonluk ipini göğüslemek için yarıştı.

2004 yılından bu yana yapılan organizasyonda bugüne kadar 645 bine yakın çocuk, yarışma heyecanını yaşadı. Yarışlara katılan birçok çocuk ise önemli başarılara imza attı. Organizasyonda yarışan başarılı sporcular, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde Türkiye rekorları kırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleceğin Atletleri Şampiyonluğa Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement