Gelsenkırchen'de Eğitime Destek Gecesi - Son Dakika
Güncel

Gelsenkırchen'de Eğitime Destek Gecesi

Gelsenkırchen\'de Eğitime Destek Gecesi

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde dün akşam düzenlenen ve geliri Türkiye'de burs gören öğrencilere gönderilecek olan eğitime destek gecesine, duyarlı vatandaşların desteği yoğun oldu.

24.03.2012 18:17

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde dün akşam düzenlenen ve geliri Türkiye'de burs gören öğrencilere gönderilecek olan eğitime destek gecesine, duyarlı vatandaşların desteği yoğun oldu.

Gelsenkirchen'de bulunan Türk Alman Yardımseverler Derneği (TAYSD), geleneksel hale gelen eğitime katkı gecesinin sekizincisini düzenledi.

Oyuncu Tolga Cılga'nın sunduğu ve kadın davetlilerin çoğunlukta olduğu gecenin açılış konuşmasında TAYSD Başkanı Necmiye Öztürk, eğitime çok önem verdiklerini, derneğın eğitime gönül vermiş annelerin derneği olduğunu, elde ettikleri geliri Türkiye'de okuttukları 15 çocuğun eğitimi için kullandıklarını belirtti.

Davetliler arasında bulunan, Gelsenkirchen Belediye Başkanı Gabriele Preuß, Gelsenkirchen Emniyet Müdürü Rüdiger von Schoenfeldt, konuşmalarında eğitime verdikleri destekten dolayı dernek yönetimine tesekkür etti.

EĞİTİME DESTEK ÖNEMLİ

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın da dernek yönetimini çalışmalarından dolayı kutlarken, "Bu dernek sadece bulunduğu yerdeki sorunlarla değil, kendilerinden uzaktakilerin sorunlarıyla da ilgileniyor onlara yardım eli uzatıyor. Türkiye'deki çocuklara, öğrencilere, engellillere kısaca yardıma muhtaç çocuklara yardım ediyor. Türkiye'de bir okula yardımda bulunmak istiyor.Bu girişimlerinden dolayı kendilerini Eyalet Hükümeti adına kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Değerli konuklar bütün bunlar elbette sizlerin yardımları ve sponsorların katkılarıyla oluyor. Sizlere de yardım ve dayanışmanız için teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı da konuşmasında, "Bu gecelerin, yardım, kaynaşma, dayanışma konusunda çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Türk Alman Yardımlaşma Derneği ve sayın başkanı Necmiye Öztürk de bizim, eğitim gibi çok önem verdiğimiz bir konuya parmak basıyor. Hepinizin takdir edeceği üzere milletimizin kalkınması ve başarısı ancak eğitimli gençlerimizle mümkün. Bu konuda en önemli vazife elbette ebeveynlere özellikle annelere düşüyor. Fakat, Türkiye'de fırsatı, imkanı olmayan muhtaç durumda çocuklarımız ve gençlerimiz de var. Onlara yardım elini uzatan Necmiye Öztürk başkanlığındaki Türk Alman Yardımseverler Derneği'ne ve katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

8.YIL PASTASI

Konuşmaların ardından, sahneye getirilen 8.yıl pastasını dernek başkanı Necmiye Öztürk ve protokol masasında oturan davetliler birlikte kesdi.Gelsenkirchen Belediye Başkanı Gabriele Preußen'in pastadan pistte oynayan çocuklara ikram etmesi ve çocukların pastayı iştahla yemesi de gözlerden kaçmadı.

ALMAN KONUKLARLA HALAY

Bir ara pistte oynayanların arasına karışarak halay oynayan KRV Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın ve Necmiye Öztürk'e, Gelsenkirchen Belediye Başkanı Gabriele Preußen'in de eşlik etmesi, uyum adnına güzel görüntü oluşturdu.

BURS GÖREN ÖĞRENCİLERDEN GECEYE MESAJ

Türk Alman Yardımseverler Derneği tarafindan verilen burslarla eğitim gören ve okulunu bitiren öğrencilerin, gece için gönderdikleri mesajlar da sahnede okundu.

Gecenin açık artırma bölümünde Fethiye Atak tarafından yapılan yardım ve dayanışma temalı el işi tablo, 260 euroya Dr. Cevdet Demir tarafından satın alındı.

Miss Turkuaz, Berna Keklikler, Burcu Aran, Mona Mine Khalil güzellerinin de ayrı bir renk kattığı gece, Sevda Yaman, Ebru- Alkan, Erkan Serçe ve gecenin yıldızı Baha'nın romantik şarkılarıyla geç saatlere kadar sürdü.

Eğitim yararına yapılan geceye destek veren davetliler, pistte bol bol oynayarak stres attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gelsenkırchen'de Eğitime Destek Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement