Giresun Valisi Hasan Karahan Amerika'daki Giresunlularla Buluştu? - Son Dakika
Güncel

Giresun Valisi Hasan Karahan Amerika'daki Giresunlularla Buluştu?

Giresun Valisi Hasan Karahan Amerika\'daki Giresunlularla Buluştu?

Giresun Valisi Hasan Karahan, Türk-Amerika Giresunlular Derneği'nin özel davetlisi olarak 7 Aralık 2013 tarihinde yapılacak geleneksel Giresunlular Gecesi'ne katılmak için gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Connecticut Eyaleti'ne bağlı...

06.12.2013 11:29

Giresun Valisi Hasan Karahan, Türk-Amerika Giresunlular Derneği'nin özel davetlisi olarak 7 Aralık 2013 tarihinde yapılacak geleneksel Giresunlular Gecesi'ne katılmak için gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Connecticut Eyaleti'ne bağlı West Haven kentinde bulunan bir Türk restoranında Giresunlular'la buluştu.

ABD'ye gelmeden önce İstanbul'daki hemşerilerimizle burada bulunarak bir takım toplantılar düzenlediklerini ifade eden Karahan, "İstanbul'da yaşayan hemşerilerimiz Giresun'la yatıp Giresun'la kalkıyor. Zorluklar insanları birbirine daha fazla yaklaştırıyor. Hep beraber bir arada olmak birbirimize güç veriyor kuvvet veriyor. Giresun'da fındık dışında gelir kaynağımız yok. Bu yüzden dışarıdan gelen desteğe muhtaç oluyoruz. Amerika'da yaşayan iş adamlarımızı Giresun'umuza yatırıma davet ediyorum" diye konuştu.

Vali Hasan Karahan'ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk-Amerikan Giresunlular Derneği Başkanı Cevdet Özdemir ise "Valimiz Hasan Karahan ile Espiye Kaymakamı Osman Bilgin ve Yağlıdere Kaymakamı Osman Aydoğan'ı burada ağırlamaktan onur ve gurur duyduk. Valimiz çalışmalarımız hakkında bilgi aldı kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum ve şükranlarım sunuyorum" diye konuştu.

Yıllar önce bir tercih yapmak zorunda olduklarını ifade eden Özdemir,"Tercih iki yönlüdür. Bizler de bu tercihi Amerika'ya gelerek seçtik. Dernek yönetimindeki arkadaşlar bizlere çok yardımcı oluyorlar. Derneğin arkasında çok güçlü bir ekip var. Derneğimiz 2008 yılında kuruldu. Bizim zamanımızda yaptığımız çalışmalarla dernek ayrı bir ivme kazanmıştır. Bizim başarımız Amerika'nın başka eyaletlerinde bile görülmesi için bir takım çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun Valisi Hasan Karahan Amerika'daki Giresunlularla Buluştu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement