Göksel Arsoy: Dizi Filmde Oynamayı İstemiyorum - Son Dakika
Güncel

Göksel Arsoy: Dizi Filmde Oynamayı İstemiyorum

Göksel Arsoy: Dizi Filmde Oynamayı İstemiyorum

Eskişehir Özel TED Koleji'nde öğrencilerle söyleşide konuşan Göksel Arsoy televizyondaki dizi filmlerde oynamayı sevmediğini söyledi.

16.04.2011 18:21

Eskişehir Özel TED Koleji'nde öğrencilerle söyleşide konuşan Göksel Arsoy televizyondaki dizi filmlerde oynamayı sevmediğini söyledi. Arsoy, "Beni dizi filmlerde görürseniz para için oynamışımdır" dedi.

Özel TED Koleji davetlisi olarak Eskişehir'e gelen sinemanın 'Altın Çocuk' lakaplı oyuncusu Göksel Arsoy, ilköğretim okulu öğrencilerine Türk sinemasını anlattı. 1959 yılında Belgin Doruk ile oynadığı Samanyolu filmi ile tanındığını belirten Arsoy konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Samanyolu filmi büyük ilgi gördü. Sinemanın kapıları kırıldı. O tarihlerinde dünya sinemasına James Bond çıkmıştı. Kendisi İngiliz'di. Bütün Amerikan filmlerini soluyordu, kapılar kırılıyordu. Birden karar verdim ve ilk James Bond filmini Türkiye'de ben yapacaktım. James Bond filmlerinin kanunu; güzel kızlar, çok değişik silahlar, değişik yarış arabaları, değişik kavga stilleri ve değişik ülkeleri içeriyordu. Acilen çalıştık. Senaryoyu yazdık ve ilk bölümlerini Londra'da çektik. Benim 'Altın Çocuk' lakabım da bu James Bond filmleriyle birlikte geldi. "

Türk sinemasının 1970'li yıllarda televizyona yenik düştüğünü söyleyen Göksel Arsoy, "O sırada Yeşilçam bir hata yaparak seks ve karete filmlerine döndü. Seks filmlerine dönünce aileyi kaçırdı ve çöküntü oradan geldi" dedi.

Kendisi için sinemanın büyük öneminin olduğunu ifade eden Arsoy, televizyon dizilerine sıcak bakmadığını kaydetti. Arsoy, "Bir itirafta bulunmak istiyorum. Bu söylediklerim aramızda kalsın. Ben sinema filminde oynadığım zaman keyif duyuyorum. Televizyondaki dizi filmde oynamayı sevmiyorum. Dizide oynadığım zaman bilin ki para için oynamışımdır" diye konuştu.

Sinema sanatçısı Göksel Arsoy, yaptığı konuşmasının ardından TED Eskişehir Koleji bahçesinde öğrencilerle birlikte fidan dikti.

ÖDÜL TÖRENİNE DE KATILDI

Göksel Arsoy, TED Koleji'nin sinemanın 'Altın Çocuğu' olarak adlandırılması nedeniyle adına düzenlenen TED 1'inci Altın Çocuk Kısa Film Yarışması ile Çevre Kirliliği ve Enerji Tasarrufu konulu Afiş Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi nedeniyle Eskişehir Dedepark Otel'de gerçekleştirilen törene de katıldı.

Törende Altın Çocuk Kısa Film Yarışması'nın birincisi olan Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencisi Ezgi Atay'a ödülünü Göksel Arsoy verdi. Törenin sonunda TED Eskişehir Koleji kurucu temsilcisi Banu Kurt, sanatçı Göksel Arsoy'a plaket takdim etti. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göksel Arsoy: Dizi Filmde Oynamayı İstemiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement