Göl Üzerinde Dünya Evine Girdiler - Son Dakika
Güncel

Göl Üzerinde Dünya Evine Girdiler

Göl Üzerinde Dünya Evine Girdiler

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, evlenmek isteyen çiftlerin göl üzerinde gezinti yatlarında nikah kıydırarak dünya evine girmeleri moda haline geldi.

14.09.2015 16:16

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, evlenmek isteyen çiftlerin göl üzerinde gezinti yatlarında nikah kıydırarak dünya evine girmeleri moda haline geldi.

Beyşehir'de yat turizminin gözdesi haline gelen gezinti yatları, şimdi de nikahını göl ortasında kıymak isteyen çiftlere hizmet veriyor. Beyşehir Belediyesi personelinden Peyzaj Mimar Volkan Gökmenoğlu ile meslektaşı Pelin Tosun çiftinin nikah merasimi Beyşehir Gölü açıklarında gerçekleştirildi. Gelin gibi süslenen gezinti yatına binen çift ile yakınları ile davetliler göl ortasında gerçekleşen nikah törenine şahitlik etti. Çiftin nikahı Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun tarafından kıyıldı. Başkan Özaltun, nikahın ardından evlilik cüzdanını geline verdi.

Göl ortasında nikahı kıyılan Volkan Gökmenoğlu, nikahın ardından yaptığı açıklamada, çok heyecanlı ve çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Göl ortasında böyle bir organizasyon yapmaktan çok mutluyuz. İnşallah hayırlı uğurlu olacak" diye konuştu.

Gelin Pelin Gökmenoğlu da, heyecandan elinin ayağının titrediğini belirterek, eşi gibi kendisinin de çok mutlu olduğunu kaydetti.

Genç çift daha sonra göl üzerinde seyir halinde olan yat üzerinde dans ederken, kendilerini kutlayan yakınları ile birlikte dünya evine girmenin mutluluğunu birlikte oynayarak yaşadı.

GENÇLERİ GÖL ÜZERİNDE NİKAH KIYMAYA DAVET ETTİ

Göl üzerinde ilk kez bir nikah kıydığını belirten Başkan Özaltun, "Çok farklı, zevkli ve neşeli oluyor. Tüm çiftlere göl ortasında nikahı tavsiye ediyorum, kendi akrabalarıma, eş ve dostlarıma özellikle bunu söyleyeceğim" dedi. İranlıların gelerek nikah düğününü İstanbul'da yaptığını anlatan Özaltun şöyle konuştu: "Konya ve çevresindeki hemşehrilerime söylüyorum, Konya'da düğün yapmak yerine böyle göl üzerinde düğün yapmak daha güzel, neşeli ve ayrıcalıklı oluyor. Tabi göl kıyısındaki gezinti yatlarımızda kapasite sınırımız söz konusu ama her ne olursa olsun özellikle nikaha katılan hemşehrilerimize baktığımızda hepsi göl ortasında böylesine bir nikahtan çok mutlu oldu, keyif aldı. Konya'nın denizi Beyşehir Gölünün ortasında nikaha eşlik ettiler. Bundan dolayı, gerek Beyşehirli, gerek Beyşehir dışında yaşayan ailelerimizi göl üzerinde nikah kıydırmaya davet ediyorum."

Gezinti yatı işletmecisi Mehmet Kesen de, son dönemde gezinti yatları ile göl ortasında nikah kıydırma merasimlerinin moda haline geldiğini ve büyük ilgi gördüğünü dile getirerek, "Göl ortasında nikah bayağı bir talep görmeye başladı. Bu tür taleple gelen çift ve ailelerimiz için, yatımızın süslemesini yaptırıp, hazır hale getiriyoruz. İşletme olarak da göl üzerindeki aktivitelerle hizmet veriyoruz. Göl ortasında nikah, yatımızın çift, yakınları ve davetlilerin binmelerinin ardından yatımızın göl açıklarına doğru açılması ile gerçekleşiyor" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Göl Üzerinde Dünya Evine Girdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement