'Grup Bazlı Gebe Düve ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği Projesi' - Son Dakika
Güncel

'Grup Bazlı Gebe Düve ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği Projesi'

\'Grup Bazlı Gebe Düve ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği Projesi\'

Vali Oğuz, Gelendost ilçesine çalışma ziyaretinde bulundu.

09.05.2012 09:24

Vali Memduh Oğuz, meslek yüksek okulunun temel atma ve Sosyal Yardımlaşma-Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirilen 'Grup Bazlı Gebe Düve ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında süt sığırı dağıtım törenlerine katılmak üzere Gelendost İlçesine çalışma ziyaretinde bulundu.

Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin, İlçe Garnizon Komutanı Ali Yurt, Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, ilçe daire müdürleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, ilk olarak 24 derslikli Gelendost Meslek Yüksek Okulu temel atma törenine katıldı.

Mutlu bir günü hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Gelendost Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Mahmut Tokmak; "İnşallah bu bina kısa sürede tamamlanır ve öğrencilerimiz daha rahat ortamlarda derslerine devam ederler. Bu vesileyle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenciler adına konuşan Yeşim Çankal; "Gerçekten çok sevinçliyiz, başta Sayın Valim olmak üzere, Sayın Kaymakamıma, Sayın Belediye Başkanıma ve herkese çok teşekkür ediyorum. Yeni okulumuz inşallah herkes için hayırlı olur.

Gelendost İlçesi küçük bir ilçe olmasına rağmen her şey çok güzel, hocalarımız çok iyi, insanlar çok iyi. Kısacası okumak isteyen herkes için çok iyi" dedi.

Yüksek Okul Yaptırma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Gelendost Anadolu Ajansı Muhabiri Taner Erdem; "Başta Sayın valim olmak üzere bu mutluluğumuza katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün temelini atıyoruz, inşallah kısa sürede de açılışını da hep birlikte yaparız. Biz bu okulu devlet vatandaş işbirliği içersinde yaptırıyoruz. Buradan Gelendostlu hayırseverlere bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum ve desteklerinin devamını diliyorum" dedi.

Vali Oğuz'un ilçelerine her türlü desteği verdiğini ifade eden İl Genel Meclisi Üyesi Lokman Kumcu; "Gelendost devlet vatandaş işbirliği içerisinde ehil insanların elinde gözünü açtı ve projeler arka arkaya gelmeye başladı. Biz bu doğrultuda Sayın Valimizden her zaman destek bekliyoruz, zaten kendileri bugün olduğu gibi örneğini gösteriyor ve desteğini veriyor. Ufacık bir ihtiyacımızda sağ olsun yanımızda oluyor ve bize kucak açıyor, sizlerin huzurunda Sayın Valime teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Oğuz'un ilçelerine yapmış olduğu ziyaretleri çok önemsediğini belirten Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak; "Sayın Valim ilçemize her ziyaretiniz bizlere moral oluyor ve bu moral yatırıma dönüşüyor. Bugün ilçemiz için çok önemli olan meslek yüksek okulunun temelini birlikte atıyoruz. Öğrencilerimize, ilçe halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Gelendost Meslek Yüksek Okulu temeline öğrencilerle birlikte ilk harcı koyan Vali Oğuz, Gelendost'un gün geçtikçe geliştiğini belirtti. 1982 yılında Mülkiye Müfettişi olarak Gelendost'a teftişe geldiğini ifade eden Vali Oğuz, o dönemdeki insanların bir hayalini temel atma törenine katılanlarla paylaştı.

VALİ OĞUZ; "GELENDOST HER TÜRLÜ HİZMETE LAYIK CENNET BİR KÖŞE"

Vali Oğuz konuşmasında; "Gelendost Türkiye'nin cennet köşelerinden bir tanesi, o bakımdan her türlü yatırıma he hizmete layık olan bir yer. Ayrıca öğrenciler olarak buraya ayrı bir güzellik katmaktasınız. Sizler daha doğmadan önce 1982 senesinde teftiş için Gelendost'a gelmiştim, o zaman ilçemizde bir lise olsa yeter denilen Gelendost'a şimdi yüksek okul yapılıyor. Bundan çok büyük gurur duyuyoruz, sizlere hayırlı olsun. Okulumuz inşallah bu haliyle kalmaz ve bu bir fakülteye dönüşür, bu dileklerle ilk harcı atıyoruz" dedi.

Vali Oğuz, temel atma töreninin ardından İlçe Jandarma Komutanlığını ve Gelendost Devlet Hastanesini ziyaret etti. İlçe Jandarma Komutanlığında Askeri Törenle karşılanan Vali Oğuz, burada ilçe protokolü ile ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Vali Oğuz, ziyaretlerin ardından Gelendost 17 Eylül Meydanında Gelendost Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirilen 'Grup Bazlı Gebe Düve ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında süt sığırı dağıtım törenine katıldı.

Vali Oğuz'un ilçelerine yapılan her türlü yatırıma destek verdiğini belirten Gelendost Belediye Başkanı halim Kıyak; "İlçe halkı olarak hükümetin bizlere projeyle gelin destek verelim sloganına halkımızın kulak vermesini ve bu fırsatları iyi değerlendirmesini temenni ediyorum" dedi.

İlçenin en önemli gelir kaynağının elmacılık olduğunu belirten Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin; "Sayın Valim elmacılığın yanında hayvancılığı da geliştirerek ticaretimizi zenginleştirmek istedik. Bu doğrultuda sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımızca her aileye 2'şer adet süt sığır olmak üzere 2010 yılında 9 aileye 18, 2011 yılında ise 18 aileye 36 süt sığırı dağıttık. Bu günde sizlerin katılımıyla 11 ailemize 22 süt sığırı dağıtacağız, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

VALİ OĞUZ; "GELENDOST İÇİN NE YAPARSANIZ, BİR FAZLASIYLA BENDE SİZİNLE BERABERİM"

Isparta'nın 2011 yılında hayvancılıkta çok önemli bir başarı elde ettiğini ifade eden Vali Oğuz; "2011 yılında Isparta gerçekten izah ederken zorlandığımız büyük bir gelişme yaşadı. Küçükbaş hayvanda net olarak % 25, büyükbaş hayvancılıkta net % 19, süt üretiminde ise % 100'den fazla artış oldu.

Tabi bundan ülkemizin cennet köşesi olan Gelendost da istifade etti. Biz zaten Gelendostsumuzun bundan istifade etmesini arzu ediyorduk, çünkü üretimde çeşitliliğe ihtiyacımız var. Gelendost da çok zayıf olan hayvancılık değerli kaymakam kardeşimin, tarım il müdürümüzün gayretleriyle bir ivme kazandı ve biz bunu artmasını istiyoruz, inşallah bu konuda sizi daha ciddi destekleyeceğiz.

İlçe olarak bu beraberliğimizi bozmayalım, bakın her geçen gün güzel hizmetler için sizlerle beraber oluyoruz. Biz bunun artmasını temenni ediyoruz, Gelendost için ne yapıyorsanız artı bir bende sizinle beraberim" dedi.

Halkoyunları gösterisi ile devam eden tören, protokol tarafından yapılan kura çekimiyle sona erdi.

Çalışma ziyaretini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirilen 'Grup Bazlı Gebe Düve ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında süt sığırı dağıtım töreniyle tamamlayan Vali Memduh Oğuz, ilgililere teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Grup Bazlı Gebe Düve ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement