Guardian Gazetesi: Erdoğan ve Gül Rakip Olacak - Son Dakika
Güncel

Guardian Gazetesi: Erdoğan ve Gül Rakip Olacak

Guardian Gazetesi: Erdoğan ve Gül Rakip Olacak

İngiliz Guardian gazetesi, Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlık seçimlerinde Başbakan Erdoğan'a rakip olacağını ileri sürdü.

04.11.2013 08:43  Güncelleme: 08:49

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hafta sonu gerçekleştirdiği İskoçya ziyareti sırasında Guardian gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Gazete Gül'ün 2014'teki başkanlık seçimlerinde aday olabileceğini öne sürdü.

"GÜL MEYDAN OKUMAYA HAZIR"

" Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir kez daha önümüzdeki yaz yapılacak başkanlık seçimlerinde ülkenin otoriter başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okumaya hazır olduğunun işaretini verdi" diye başlayan haberde Guardian'ın deneyimli ismi Simon Tisdall'un imzası bulunuyor. Tisdall'a göre Gül, ikinci dönemi düşünüp düşünmediği sorusu üzerine karar vermek için çok erken olduğunu belirtti ancak baskı üzerine Gül, aday olmayacağını söylemedi, "tüm seçeneklerin masada" olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YER VERDİLER

Guardian'ın haberinde Ak Parti iç tüzüğünde yer alan "azami üç dönem" kuralıyla ilgili detaylı bir açıklamaya ve Erdoğan'ın geçtiğimiz ay bir televizyon röportajında söylediği, "Partim bana ne görev verirse, benden ne yapmamı isterse, yapmaya çalışacağım" sözlerine de yer verildi.

RUSYA ÖRNEĞİNİ VERDİLER

Rusya'da Putin ile Medvedev arasında yaşanana benzer bir görev takasının Türkiye'de de söz konusu olabileceği belirtilen haberde, "Ancak hükümetin geçtiğimiz yaz düzenlenen şiddetli sokak protestolarını idare şekliyle ve Gül'ün Türkiye'de var olduğunu söylediği 'demokrasi açığı' ilgili büyüyen görüş ayrılıkları ve İslami değerlerin Türkiye'nin laik anayasal çerçevesi içinde 'normalleşmesi' 10 yıldan fazladır Türkiye'nin siyasi sahnesini kontrol altında tutan bu iki ismin yakında birbirlerine düşebilecekleri iddialarına neden oluyor" yorumu yapıldı.

GÜL: PARTİYİ BİRLİKTE KURDUK

Gül ise Erdoğan'ın rakibi değil arkadaşı olduğunu vurgulayarak alkol tüketimi ve başörtüsü gibi konulardaki politika ayrımlarıyla ilgili konuşmayı reddetti. Gül, "İktidar partisini Tayyip Erdoğan'la birlikte kurduk, biz partinin kurucularıyız. Partiyi iktidara birlikte getirdik ve Türkiye'yi birlikte değiştirdik. Erdoğan dostumdur, bütün bu yıllar boyunca omuz omuza birlikte çalıştık" ifadesini kullandı.

Öte yandan Gül, bir kez daha barışçıl protestolara desteğini dile getirdi: "Ben görüşlerimi her zaman açıkça ifade ettim. Hem gösteriler sırasında hem de parlamento açılışındaki konuşmamda ifade ettim. Türkiye'de bir 'demokrasi açığı' var, bir başka deyişle standartlarımızı ve kriterlerimizi ileri taşımak için gitmemiz gereken bir yol var" dedi.

Guardian'a konuşan siyasi kulislere hakim bir İstanbullu işkadını ise Gül'ün Erdoğan'a rakip olmayacağını belirterek, "Gül çok şey söylüyor ama hiçbir şey yapmıyor. Her zaman olduğu gibi 'iyi polis-kötü polis'i oynuyorlar. Bu takım kazanıyor, neden değiştirsinler ki?" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Guardian Gazetesi: Erdoğan ve Gül Rakip Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement