Güçlü Bir Ziraat Bankası'nın Bosna'da Temsili İçin Gayret Gösteriyoruz" - Son Dakika
Güncel

Güçlü Bir Ziraat Bankası'nın Bosna'da Temsili İçin Gayret Gösteriyoruz"

Güçlü Bir Ziraat Bankası\'nın Bosna\'da Temsili İçin Gayret Gösteriyoruz"

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın: "Bosna Hersek'i Balkanlar'ın operatif merkezi olarak görmek istiyoruz.

30.09.2014 11:40

SARAYBOSNA - ÖMER ÇETRES - Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın,  "Güçlü bir Ziraat Bankası'nın Bosna Hersek'te temsili için gayret gösteriyoruz" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası'nın Bosna Hersek'teki ekonomik kalkınmaya destek olmak amacıyla 50 milyon avro tutarında 10 yıl vadeli yeni kredi tahsis edildiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası olarak Bosna Hersek'e daha önce de 100 milyon avro tutarında bir kredi hattı tahsis ettiklerini hatırlatan Aydın, "Daha önce, savaş sırasında ülkelerini terk etmek zorunda kalan bu coğrafyadaki bütün insanların bir şekilde geriye dönüşlerine katkı sağlamak, onlara iş imkanları temin etmek amacıyla kaynağını Ziraat Bankası'nın sağladığı, ama faizinin belli bir bölümünü Türkiye Cumhuriyeti Hazinesinin finanse ettiği bir finans hattı uygulaması yaptık" ifadesini kullandı.

Aydın, ilk kredi hattında başarılı sonuçlar aldıklarını ve kredi paritelerinin beklentilerin üstünde olduğunu ifade ederek, "Böyle olunca, bir koşula bağlı olmaksızın, Bosna Hersek'te faaliyet gösteren KOBİ ve bireylere de ekonomideki gelişimi arttırmak, katma değeri yükseltmek, üretime ve istihdama katkıda bulunmak için yeni bir finans hattı yapmanın faydalı olacağını düşündük" diye konuştu.

Yeni kredi hattının da ilki gibi 10 yıl vadeli olacağını vurgulayan Aydın, "Daha kısa vadeli kredi kullandırdığımızda, yeni bir kredi talebine göre de tekrar kredi kullandırıyoruz. Dolayısıyla çarpanı daha fazla olabliyor. 50 milyonu 250 milyon olarak görmek lazım. 100 milyonu 500 milyon gibi görmek lazım. Bunu amaçladık" dedi.

Aydın, Bosna Hersek'te yeni şubeler açtıklarını ve ülkenin tüm bölgelerinde yayılmaya başladıklarını vurgulayarak, açıldıkları bölgelerde yeni müşteri kazanımı için söz konusu finans hattının kendilerine önemli avantajlar sağladığını ifade etti.

"Bosna Hersek'i Balkanlar'ın operatif merkezi olarak görmek istiyoruz" diyen Aydın, "Son derece büyük ve kalıcı bir genel müdürlük binası da yapıyoruz. Kosova'da ve Karadağ'da kuracağımız bankaların alt yapısını da burada oluşturacağız. Güçlü bir Ziraat Bankası'nın Bosna Hersek'te temsili için gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güçlü Bir Ziraat Bankası'nın Bosna'da Temsili İçin Gayret Gösteriyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement