Gül, Moldova Başbakanı Filat'i Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Gül, Moldova Başbakanı Filat'i Kabul Etti

Gül, Moldova Başbakanı Filat\'i Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Moldova'da özerk statüye sahip, Gökoğuz Yeri'nin iki ülke arasında dostluk köprüsü teşkil ettiğini söyledi.

01.11.2012 16:19  Güncelleme: 16:16

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Moldova'da özerk statüyü sahip "Gökoğuz Yeri'nin iki ülke arasında dostluk köprüsü teşkil ettiğini" ve "bu bölgedeki son seçimlerin suhuletle düzenlenmesinin memnuniyet verici" olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde, Cumhurbaşkanı Gül'ün Moldova Başbakanı Vladimir Filat ve beraberindeki heyeti kabulüne ilişkin bilgilere yer verildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da hazır bulunduğu kabulde Gül, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 20. yıl dönümünde gerçekleştirilen ziyaretin sembolik değerinin büyük olduğunu kaydetti.

-"Gökoğuz Yeri, iki ülke arasında dostluk köprüsü teşkil ediyor"-

Gül, kabulde konuğuna "Gökoğuz Bölgesi'ne olan yakın ilgi ve katkılarının her türlü takdire şayan olduğu" mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti ile son olarak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 20. Yıl Dönümü Zirvesi'nde, İstanbul'da görüştüklerini, kendisini resmi ziyaret için de Türkiye'de ağırlamak istediğini dile getirerek, Filat'ten Cumhurbaşkanı Timofti'ye selamlarının iletilmesini istedi.

-"Türkiye, önemli bir bölge ülkesi"-

Moldova Başbakanı Filat da Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Cumhurbaşkanı Timofti'nin selam ve iyi dileklerini iletti.

İki ülke arasında her alanda mükemmel ilişkiler bulunduğunu vurgulayan Başbakan Filat, ziyareti sırasında, aralarında vize muafiyeti ve geri kabulle ilgili olanlar da dahil 7 anlaşma imzalanacağını söyledi.

"Kriz ortamında sergilediği istikrarlı ekonomik performansı ve uluslararası alanda yükselen profiliyle Türkiye'yi önemli bir bölge ülkesi olarak gördüklerini" dile getiren Filat, ülkesinde Türkçe ve Moldovaca eğitim veren bir lise bulunduğuna dikkati çekti. Filat, Gül'e Gökoğuz Bölgesi ile Moldova'daki son gelişmeler hakkında bilgi sundu.

Cumhurbaşkanı Gül de imzalanacak anlaşmalarla iki ülke arasındaki ilişkilere ivme kazandırılacağına ve Serbest Ticaret Anlaşması'nın da akdedilerek ekonomik ilişkilerin ahdi zemininin güçlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Muhabir: Yusuf Çelebi

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gül, Moldova Başbakanı Filat'i Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement