Güngörenli Öğrenciler 'Okuyan Toplum' İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Güngörenli Öğrenciler 'Okuyan Toplum' İçin Yürüdü

Güngörenli Öğrenciler \'Okuyan Toplum\' İçin Yürüdü

“Okuyan Toplum” yürüyüşü ile kitap ve kütüphanelerin önemine dikkat çeken Güngörenli öğrenciler, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmamasının sebebini televizyon ve bilgisayara bağladı.

03.04.2014 17:09

"Okuyan Toplum" yürüyüşü ile kitap ve kütüphanelerin önemine dikkat çeken Güngörenli öğrenciler, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmamasının sebebini televizyon ve bilgisayara bağladı.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Güngören Belediyesi Bilgi Evleri, kitapların ve kütüphanelerin yaşamdaki değerine vurgu yapmak için Güngörenli öğrencilerin katıldığı bir yürüyüş düzenledi. Şenlik havasında geçen yürüyüş konvoyuna Bilgi Evleri yanı sıra 75.Yıl, Abdi İpekçi, Mehmetçik, Kemal Kaya ve Mustafa Kemal okulu öğrencileri, "Okumaya Engel Yok" diyen engelli vatandaşlar ve yazar Salih Zengin katıldı.

Ellerinde kitapların önemine dikkat çeken yazılı dövizler taşıyan çocuklar, Türkiye'de okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmamasında televizyon ve bilgisayarın etkili olduğunu ifade etti. Yürüyüşle okumanın önemine dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyleyen öğrenciler, kedilerine hizmet 6 kütüphane ile kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını, bu nedenle kendilerini çok şanslı hissettiklerini dile getirdi.

Güngörenli öğrenciler yürüyüşlerinin sadrından yazar Salih Zengin'in imza etkinliğine katıldı. Atapark'ta yazar Salih Zengin ile hayata ve kitaplara dair sohbet etme fırsatı bulan öğrenciler, Güngören Belediyesi tarafından kendilerine hediye edilen kitaplarını imzalattı.

Program sonrası Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman'ı makamında ziyaret eden öğrenciler, kitap okumanın önemini vurgulamak amaçlı başladıkları yürüyüş programını tamamladılar. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güngörenli Öğrenciler 'Okuyan Toplum' İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement