'Güvenlik Nedeniyle Deniz Yolunu Tercih Ettik' (2) - Son Dakika
Güncel

'Güvenlik Nedeniyle Deniz Yolunu Tercih Ettik' (2)

\'Güvenlik Nedeniyle Deniz Yolunu Tercih Ettik\' (2)

Lübnan'ın Beyrut Limanı'ndan Caroline adlı feribotla 17 saatlik yolculuğun ardından Mersin Limanı'na gelen Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, 27 kişilik büyükelçilik personelinin güvenlik nedeniyle farklı günlerde Beyrut'a gittiğini, yine...

27.03.2012 14:03

'güvenlik NEDENİYLE DENİZ YOLUNU TERCİH ETTİK' (2)

'GÜVENLİK NEDENİYLE DENİZ YOLUNU TERCİH ETTİK'

Lübnan'ın Beyrut Limanı'ndan Caroline adlı feribotla 17 saatlik yolculuğun ardından Mersin Limanı'na gelen Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, 27 kişilik büyükelçilik personelinin güvenlik nedeniyle farklı günlerde Beyrut'a gittiğini, yine güvenlik nedenleriyle deniz yoluyla Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Büyükelçi Ömer Önhon ile birlikte 27 kişilik büyükelçilik kafilesi, saat 12.10'da Mersin Limanı'na giriş yapıp, Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi'nin eşliğinde 1 Nolu Rıhtıma yanaştı. Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin ve liman görevlileri, feribota çıkıp, Büyükelçi Önhon ve büyükelçilik personelini karşıladı. 27 kişilik büyükelçilik kafilesinin yanı sıra adı açıklanmayan yabancı uyruklu bir kişinin de aynı feribotla Mersin'e getirildiği belirtildi.

Pasaport işlemlerinin yapıldığı sırada Büyükelçi Önhon ve bazı büyükelçilik çalışanları güverteye çıkıp, çevreyi seyretti. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Büyükelçi Önhon, otomobiliyle feribottan karaya indi. Önhon, burada otomobilinden inip, kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını cevapladı.

Önhon, deniz yolu ile yurda dönüş yapmaları konusundaki soruya, "Basından izlendiği gibi geçici olarak büyükelçilik faaliyetleri askıya alınmıştı. Farklı günlerde personelimiz Lübnan'a ulaştı. Şam'dan Türkiye'ye havayolu ile dönmemiz uygun bulunmadı. Karayolu zaten güvenli değil. Bu nedenle deniz yolunu tercih ettik. Önemli olan sağ salim ülkemize dönmemizdi. Bu da gerçekleşti. Gayet rahat bir yolculuk oldu. Halep Başkonsolosluğumuz açık, faaliyetlerini sürdürüyor" dedi.

Büyükelçi Önhon, iki Türk gazetecinin kaybolması konusunda ise Türkiye olarak gerekli girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Büyükelçi Önhon ve büyükelçilik çalışanları daha beraberlerinde getirdikleri 15 araçla karayolu ile Ankara'ya doğru yola çıktı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Güvenlik Nedeniyle Deniz Yolunu Tercih Ettik' (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement