Hak-İş'ten Kısa Film Yarışması - Son Dakika
Güncel

Hak-İş'ten Kısa Film Yarışması

Hak-İş\'ten Kısa Film Yarışması

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından "Emek" konusunun işleneceği Kısa Film Yarışması düzenlenecek.

30.07.2012 13:24  Güncelleme: 16:37

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından "Kısa film uzun iş" sloganıyla bu yıl ilki düzenlenecek Kısa Film Yarışması başvurularının 15 Eylül 2012 tarihine kadar kabul edileceği, yarışmanın özel temasını ise "Emek" konusunun oluşturduğu bildirildi.

Türkiye'nin 550 bin üyesiyle en büyük konfederasyonlarından biri olan Hak-İş, el emeği ve beyin gücünü birlikte ele alarak yürüttüğü çalışmalarına önemli bir boyut getirdi. Hak-İş'ten yapılan açıklamada, "Kısa film uzun iş" sloganıyla ilki düzenlenecek olan Kısa Film Yarışması'nın aynı zamanda insan emeğinin sanatsal anlamdaki çalışmalarına da bir farkındalık yarattığı vurgulandı. Kurmaca, belgesel ve animasyon dalında 20 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği yarışmada her üç kategori için de ortak birinci, ikinci ve üçüncü çalışmaların seçileceği açıklandı.

Yarışmanın her yıl özel bir temayı gündeme getireceği belirtilerek, bu tema üzerinden özel ödüller verileceği ifade edildi. Bu yıl 'Emek' temasının ön plana çıkarıldığı ve bu çerçevede bu yıl insan emeğine yer veren bir kısa filmin 2009 yılında kaybedilen Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürütmüş merhum Necati Çelik adına özel ödüle değer bulacağı belirtildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda birinci seçilen filme 7 bin 500 TL, ikinci seçilen filme 5 bin TL, üçüncü seçilen filme ise 2 bin 500 TL ödül verileceği açıklandı. Necati Çelik adına verilecek "Emek" temalı ödülün değerinin ise 5 bin TL olacağı kaydedildi.

Jüri değerlendirmesi neticesinde projeye olumlu katkılarından ötürü oyuncu, sanatçı ve destekçilerin de ödüllendirileceği yarışmada, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü dallarında özel tasarlanan "Ödül Heykelciliği" ödülünün verileceği bildirildi. "Kısa film uzun iş" sloganıyla başlatılan Kısa Film Yarışması'nın jürisinde Nejat Birecik, İhsan Kabil, Ahmet Yenilmez, Hasan Kaçan, Hüseyin Sorgun, Mustafa Yılmaz, Tunç Davut, Metin Günay, Osman Yıldız ve Yahya Düzenli'nin yer aldığı açıklandı.

Yarışmaya başvuruların ise posta yoluyla Hak-İş Genel Merkezi Kavaklıdere Tunus Caddesi numara 37'ye yapılacağı ve adayların kısa filmlerini DVD formatında 10 kopya göndermeleri gerektiği vurgulandı. Ayrıca ödüllerin 22 Ekim tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonu'nun 37. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenecek törenle verileceği belirtildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hak-İş'ten Kısa Film Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement