Hakkari Protokolü ile Halk Bayramlaştı - Son Dakika
Güncel

Hakkari Protokolü ile Halk Bayramlaştı

Hakkari Protokolü ile Halk Bayramlaştı

Yıllardır çatışma haberleriyle gündeme gelen Hakkari'de valilik tarafından ilk kez kent meydanındaki açık alanda 'Hakkari Bayramlaşıyor' adı altında bir programı düzenlendi.

15.10.2013 17:49

Yıllardır çatışma haberleriyle gündeme gelen Hakkari'de valilik tarafından ilk kez kent meydanındaki açık alanda 'Hakkari Bayramlaşıyor' adı altında bir programı düzenlendi. Etkinlik kapsamında kentin en işlek caddeleri olan Bulvar ve Cumhuriyet caddeleri trafiğe kapatılıp iki çadır kuruldu. Çadırların etrafına ise Türk bayrakları asıldı. Bayramlaşma törenine katılan yaklaşık bin kişi, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Fatih Üstündağ tarafından karşılandı.

YEMEK İÇİN 15 KOYUN KESİLDİ

Bayramlaşma programı için verilecek yemek için 15 koyun kesildi. Vatandaşlara kavurma, pilav ve cacık ikramı yapıldı. Burada konuşma yapan Hakkari Valisi Kalkan, Bugün burada Hakkari'nin gösterdiği birlik ve beraberlik yılardır bölücü terör örgütünün bu halk üzerindeki kurmuş olduğu baskının kalkmasının en bariz örneğidir. İnşallah biz daha huzurla, barışla nice bayramları hep beraber yaşayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bayramını tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyorum dedi.

HAKKARİ TARİHİNDE BİR İLK

Bayramlaşma programı etkinliklerine katılan halk müziği sanatçısı Hakkarili Aydın Aydın ise Hakkarili olarak böyle bir olaya ilk kez şahit olduklarını söyledi. Jirki aşiretinin ileri gelenlerinden Mehmet Adıyaman ise, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir vali tarafından halkla bütünleşerek bir bayram kutlandığını belirterek, Artık halkla devlet erkanını hep böyle görmek istiyoruz. Kürt, Türk hepsi kardeştir diye konuştu.

Vali Kalkan ve beraberindeki yetkililer daha sonra Hakkari Devlet Hastanesi'ne de giderek burada yatan hastaları ziyaret etti. Hastaların bayramını kutlayan Vali ve beraberindekiler daha sonra hastaneden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Protokolü ile Halk Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement