Hakkarili Ramazan'a Profesörden Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Hakkarili Ramazan'a Profesörden Yardım Eli

Hakkarili Ramazan\'a Profesörden Yardım Eli

Doktor hatası yüzünden kolunun sakatlandığını ileri süren Erdin çiftine, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yadım eli uzandı.

22.03.2013 11:45  Güncelleme: 14:51

Hakkari Devlet Hastanesi'nde 1.5 ay önce doğum sırasında bebeklerini kaybeden, 3.5 yıl önce aynı hastanede dünyaya gelen çocuklarının da doktor hatası yüzünden kolunun sakatlandığını ileri süren Erdin çiftine, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yadım eli uzandı. Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı El Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Atakan Aydın, çiftin 3.5 yaşındaki çocukları Ramazan'ın tedavisini üstlendi. Prof. Dr. Aydın, "Kas ve tendon transeferiyle Ramazan'ın omuz kısmına ankor taktım. Böylece sol kolunu rahatlıkla kullanabilir hale gelecek. Babanın feryadını duyunca duyarsız kalamadım" dedi.

Hakkari'de 5 Şubat 2013'te, 9 aylık hamile oan 3 çocuk annesi 34 yaşındaki Ayşe Erdin, sancıları artınca, eşi Murat Erdin tarafından Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Doğuma alınan Ayşe Erdin'in bebeği ölü dünyaya geldi. Baba Murat Erdin, bebeğin başının doğum sırasında koptuğunu ve bu nedenle öldüğünü iddia etti. Baba Erdin, savcılığa suç duyurusunda bulunurken, 3.5 yıl önce aynı hastanede dünyaya gelen 3.5 yaşındaki oğlunun da yine doktor hatası yüzünden sol kolunun sakat kaldığını söyledi. Baba Erdin'in acı dolu haykırışlarını basından öğrenen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı El Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Aydın, hemen harekete geçti, aileye ulaşarak yardım edebileceğini bildirdi.

Murat Erdin, 15 gün önce 3.5 yaşındaki oğlu Ramazan'ı alarak İstanbul'a gitti. Ramazan, hastaneden yatırıldıktan sonra hemen ameliyata alınarak tedavisine başlandı. Prof. Dr. Aydın, kas ve tendon transeferiyle Ramazan'ın omuz kısmına ankor taktıklarını ve uygulanacak tedavilerin ardından kolunu kullanabileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Her yıl ortalama 5 bin bebek bu şekilde doğuyor. Halk arasında 'doğum felci' olarak biliniyor. Genellikle doğum sırasında doğum kanallarının uygun olmaması nedeniyle bebeğin omuzu takılıyor ve sinir zedelenmeleri meydana geliyor. Bu da bebeğin kolunu hareket ettirememesi, bileğin dönmemesi, dirseğin oynamaması ve elini su içer gibi yapamamasına yol açıyor. Ramazan'ın sol kolu benzer durumda. Kolunu tam hareket ettiremiyor. Yaptığım kas ve tendon transeferiyle Ramazan'ın omuz kısmına kısmına ankor (çivi) taktım. Üç ay boyunca Ramazan'a alüminyum ile plastikten yapılan özel kıyafet giydirilecek. Böylece sol kolunu rahatlıkla kullanabilir hale gelecek. Babanın feryadını duyunca duyarsız kalamadım. Kolu sakat olan çocuğunun tedavisini yaparak, biraz olsun moral vermek ve acılarını paylaşmak istedim."

Baba Murat Erdin ise Prof. Dr. Aydın'a teşekkür etti. Erdin, "Maddi imkanımız olmadığı için Ramazan'ın tedavisini yaptıramıyorduk. İstunbal'dan bize ulaşan Prof. Dr. Aydın, oğlumu tedavi etti. Allah razı olsun. İstunbul'a gittiğimizde konaklama yerimizi dahi ayarlamıştı. 20 gün sonra oğlumu tekrar fizik tedavisi için götüreceğim" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkarili Ramazan'a Profesörden Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement