Hamdi Doğan İkinci Kez KalDer Başkanı - Son Dakika
Güncel

Hamdi Doğan İkinci Kez KalDer Başkanı

Hamdi Doğan İkinci Kez KalDer Başkanı

Genel Kurul'da A. Hamdi Doğan'ın bulunduğu tek liste yeniden seçildi.

09.05.2012 14:54

Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) Genel Kurulu 27 Nisan Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanlığına A.Hamdi Doğan, Başkan Yardımcılığına ise Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Bayraktar ve Anadolu Grubu Sağlık Sektörü İş Geliştirme Başkanı Dr.Hasan Kuş getirildi. Saymanlığı ise KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İNONOVA Genel Müdürü Emin Direkçi üstlendi.

Yapılan Genel Kurul'da tek liste ile seçime gidildi. 22 kişiden oluşan KalDer'in yeni yönetimi 2012-2014 yıllarında iki yıl süre ile görev yapacak. Seçim sonrası bir teşekkür konuşması yapan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, Yönetim Kurulu'nun oluşumundaki ilkelere değinerek, herkesi kucaklayacak bir yönetim modeli ile Türkiye'nin kalite yolculuğunu yürüteceklerini belirtti.

A.Hamdi Doğan, KalDer'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Yönetim kurulu üyeliklerini ise, sivil toplum kuruluşları, KOBİ, akademi dünyası ile kamu ve özel sektörün önemli temsilcilerinden Ata Selçuk, Beste Gücümen, Bilal Aslan, Dr.Burak Erdinç, Dr.Erhan Baş, Dr.Hasan Kuş, Dr.Mehmet Dudaroğlu, Emin Direkçi, Erdal Elbay, Fahir Altan, Fügen Toksü, Görgün Özdemir, Hakan Öker, Lami Yağcılarlıoğlu, Mustafa Kaplan, Orhan Ünal, Osman Ünal, Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Remzi Örnek, Sami Boydak ve Yılmaz Bayraktar üstlendi.

KalDer'de uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği, Etik Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiş olan A.Hamdi Doğan, 2010-2012 yılları arasında KalDer Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. Kocaeli Sanayi Odası'nı Teknoparklar, Organize Sanayi Bölgeleri ve Serbest Bölgeler ile çevre ve atık yönetimi konusundaki girişimlerine sağladığı katkılarla da bilinen A. Hamdi Doğan, ayrıca KSO'nun Ulusal Kalite Büyük Ödülü, Mükemmellikte Süreklilik Ödülü ve Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nü kazanmasına öncülük etti.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı seçildikten sonra bir açıklama yapan A.Hamdi Doğan şunları söyledi: "Türkiye'nin önde gelen bir sivil toplum kuruluşunun ikinci kez yönetim kurulu başkanı seçilmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Kalite gönüllülerinin arasında yer almanın bir ayrıcalık olduğuna yürekten inanıyorum. KalDer bünyesinde uzun süre hem yönetim kurulu üyesi, hem de Yönetim Kurulu Başkanı olarak hizmet verdim. Türk iş dünyasının kalite alanında kaydettiği ulusal ve uluslararası başarılara tanıklık etmiş ve katkı sağlamış biri olarak, KalDer'in bu süreç içindeki başarılarını daha ileri bir noktaya taşımayı hedefliyoruz. Mükemellik yolculuğunun geliştirilerek yaygınlaşması, Türkiye'nin kurum ve kuruluşları ile rekabetçi ve sürdürülebilir çağdaş değerleri yakalama hedefi önemli ve öncelikli bir hedeftir.

KalDer "Sürekli Gelişim" ilkesi ve "Yayılım Stratejisinin" gereğini yerine getirecek etkin bir çalışma ile katılımcı, paylaşımcı bir yönetim olmayı öngörüyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hamdi Doğan İkinci Kez KalDer Başkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement