Hassa'da Öldürülen Köylüler Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Hassa'da Öldürülen Köylüler Toprağa Verildi

Hassa\'da Öldürülen Köylüler Toprağa Verildi

Hatay'ın Hassa İlçesi'nde Askerlerin Terörist Sanarak Ateş Etmeleri Sonucu Ölen Mustafa Fil ve Ali Dalmış'ın Cenazeleri, Otopsi Sonrası Götürüldüğü Hassa'da Önce Devlet Hastanesi'ne Getirildi. Burada Bir Süre Bekletilen 2 Cenaze Daha Sonra Evlerinin Önüne Götürüldü, Yakınları Helallik Aldı, Ardından Ulu Camii'ne Götürüldü. Cenaze Namazına Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hassa Kaymakamı Harun Başıbüyük, Olaydan Sağ Kurtulan İbrahim Yalçın, Yakınları ve Yaklaşık Bin 500 Vatandaş Katıldı. Hassa Müftüsü Ahmet Demir, Cenaze Namazını Kıldırdı. Cenaze Namazından Sonra Dua Eden Akbez Merkez Camii İmamı İbrahim Ertuğrul da, "yurdumuzu Bölmek İsteyen Teröristlere Karşı Mehmetçiğimiz Mücadele Veriyor. Onlar Bizim Gözbebeğimiz. Böyle Yanlışlıklar Bazen Oluyor. Görünmez Bir Kaza, Bunların Eceli Böyleymiş. Biz Düşmanlarımızı Sevindirmeyeceğiz" Dedi.

29.06.2010 20:29

Hatay'ın Hassa İlçesi'nde askerlerin terörist sanarak ateş etmeleri sonucu ölen Mustafa Fil ve Ali Dalmış'ın cenazeleri, otopsi sonrası götürüldüğü Hassa'da önce Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada bir süre bekletilen 2 cenaze daha sonra evlerinin önüne götürüldü, yakınları helallik aldı, ardından Ulu Camii'ne götürüldü. Cenaze namazına Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hassa Kaymakamı Harun Başıbüyük, olaydan sağ kurtulan İbrahim Yalçın, yakınları ve yaklaşık bin 500 vatandaş katıldı. Hassa Müftüsü Ahmet Demir, cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazından sonra dua eden Akbez Merkez Camii imamı İbrahim Ertuğrul da, "Yurdumuzu bölmek isteyen teröristlere karşı Mehmetçiğimiz mücadele veriyor. Onlar bizim gözbebeğimiz. Böyle yanlışlıklar bazen oluyor. Görünmez bir kaza, bunların eceli böyleymiş. Biz düşmanlarımızı sevindirmeyeceğiz" dedi.

Ardından cenazeler omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Vali Lekesiz, Tuğgeneral Ali Lapanta, Albay Vedat Çolak, Emniyet Müdür Ragıp Kılıç da tabutları kısa süreli taşıdı. Cenazeler, Şehir Mezarlığı'ndaki aile mezarlıklarında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hassa'da Öldürülen Köylüler Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement