Haydarpaya'dan Yola Çıkan Dostluk Treni Erzurum'da - Son Dakika
Güncel

Haydarpaya'dan Yola Çıkan Dostluk Treni Erzurum'da

Haydarpaya\'dan Yola Çıkan Dostluk Treni Erzurum\'da

KÜLTÜREL miras konusunda çocuklarda bilinç oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan "Dostluk Treni" Erzurum'a geldi.

21.04.2011 12:52

KÜLTÜREL miras konusunda çocuklarda bilinç oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan "Dostluk Treni" Erzurum'a geldi. Davul- zurnalarla karşılanan dostluk trenindeki öğrencilere Erzurumlu çocuklar kırmızı gül vererek "Hoş geldiniz" dedi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kars başkanlığındaki heyeti, bugün (21 Nisan) saat 09. 30'da Erzurum Garı'nda, Vali Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Gar Müdürü Ahmet Başar ve öğrenciler karşıladı. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 78 öğrenciye tahsis edilen 8 vagonuk 'Dostluk Treni' 18 Nisan'da Haydarpaşa Tren Gar'ından hareket ederek Eskişehir, Ankara ve Sivas'tan sonra geldikleri Erzurum'da büyük bir çoşku ile karşılandı. Karşılama töreninde İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan folklör ekibi Erzurum barı oynadı, TRT Erzurum Radyosu Gençlik Korosu da Sarı Gelin türküsünü söyledi. Karşılama töreninden konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Dostluk Treni'ni Erzurum'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Dostulk Treni ile Erzurum'a gelenlere kenti gezdireceklerini vurgulayan Öztürk, "Bugün Türkiye'nin ikinci Çocuk Müzesi'ni de hep birlikte Erzurum'da açacağız" dedi.

Dostlu treni ile Erzurum'a gelen öğrencilere Erzurum'un tatlısı olan yöresel kadayıf dolması ikram edildi. Erzurum'da tarihi ve kültürel yerlerini gezecek olan öğrenci ve beraberindeki heyet, Atatürk Evi'nde Türkiye'nin ikinci çocuk müzesinin açılış töreninen katılacak. Dostluk Treni akşam saatlerinde Kars'a hareket edecek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haydarpaya'dan Yola Çıkan Dostluk Treni Erzurum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement