Hekimlerden Kobani'ye 'Barış ve Sağlık Köprüsü' - Son Dakika
Güncel

Hekimlerden Kobani'ye 'Barış ve Sağlık Köprüsü'

Hekimlerden Kobani\'ye \'Barış ve Sağlık Köprüsü\'

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca, TTB olarak İstanbul, Ankara, Adana Tabip Odaları olarak İstanbul’dan Kobani’ye hekimlerden oluşan bir insan zinciri ile ‘Barış ve Sağlık Köprüsü’ oluşturmak için yollara çıktıklarını söyledi.

12.10.2014 10:37

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca, TTB olarak İstanbul, Ankara, Adana Tabip Odaları olarak İstanbul'dan Kobani'ye hekimlerden oluşan bir insan zinciri ile 'Barış ve Sağlık Köprüsü' oluşturmak için yollara çıktıklarını söyledi.

İstanbul ve Ankara'dan gelip, Kobani'ye gidecek ekibi Adana Tabip Odası yönetimi ve Adanalı hekimler karşıladı.

Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi önünde buluşan 'Barış ve Sağlık Köprüsü' heyeti adına açıklama yaparak her koşulda insan yaşamı ve onurunu savunmaya devam edecekleri söyleyen Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca, "İnsan yaşamı siyasi pazarlığın ve baskının aracı olamaz" diyerek yaşam için ve acil sağlık hizmetleri için çağrı yaptıklarını hatırlattı. Bulca, "Bugüne kadar hep söyledik; savaş en önemli sağlık sorunlarından birini oluşturuyor diye. Savaş, insanları öldürüyor, sakat bırakıyor, göçe zorlayarak, insanları yerlerinden yurtlarından ediyor. Açlığa ve sefalete sürüklüyor. Bulaşıcı hastalıklara karşı savunmasız bırakıyor, çocukların ve yaşlıların en basit hastalıklardan ölmesine neden oluyor. İşte bu yüzden savaşa karşı olmak bir insanlık görevidir. Ama bugün aynı zamanda bir katliamla karşı karşıyayız. Emperyalistler tarafından beslenip, büyütülen ve silahlandırıp Ortadoğu halklarının üzerine salınan cihatçı çetelere karşı savunmasız bir halkın yaşam mücadelesine tanık oluyoruz. Özgürlük mücadelesine tanık oluyoruz. İşte bunun içindir ki bu cihatçı çetelerin durdurulması için, barış için herkes ne yapacaksa hemen bugün, şimdi yapmalıdır diyoruz. Bizler de TTB ve Hekim örgütleri olarak savaşın sıfır noktasına barış isteğimizi haykırmaya gidiyoruz" dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan ise Adana Tabip Odası olarak, İstanbul'dan başlayıp, Ankara'da güç bulan, Mersin'in katkılarını alan ve Türkiye'nin en batısından Suruç ve Kobani'ye uzanan "Sevgi-Barış-Dayanışma-Sağlık" zincirinin bir halkası olmaktan mutluluk ve onur duyduklarını söyledi. Mungan, "Biz hekimler ülkemizin Güney Doğu'sunda ve Kobani'de IŞİD ve onun destekçileri tarafından işlenen insanlık suçuna seyirci kalmayacağımızı buradan dile getirmek istiyoruz. Dün olduğu gibi bugünde masum insanların siyasi sapkınlıklar adına katledilmesi, yaralanması, yerlerinden yurtlarından edilmesi, ezilmesi, köle gibi satılması ve bu yollarda kadim halkların yok edilmesinin karşısında tüm gücümüzle durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Adanalı hekimlerin de katılımıyla otobüs ve minibüslere binen hekimler Suruç sınırına doğru hareket etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hekimlerden Kobani'ye 'Barış ve Sağlık Köprüsü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement