'Herkes O'nu Okuyor' Projesi - Son Dakika
Güncel

'Herkes O'nu Okuyor' Projesi

\'Herkes O\'nu Okuyor\' Projesi

'Herkes O'nu Okuyor' projesi kapsamında üniversiteli öğrenciler Efendimizin Hayatından sınava girecekler.

11.04.2012 09:38

Karaman İl Müftülüğü, Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Öğrenci Konseyi tarafından ortaklaşa yapılan 'Herkes O'nu Okuyor' projesi kapsamında üniversiteli öğrenciler Efendimizin Hayatından sınava girecekler.

Karaman İl Müftülüğü'nde 12 Mayıs tarihinde yapılacak sınavla ilgili İl Müftüsü Nuri Değirmenci, KAREGDER Başkanı Yahya Okçu ve KMÜ Öğrenci Konseyi Emre Ökkeş Soydemir protokol imzalandı.

Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, ilde 17 bin öğrencinin sınava girdiğini ve ödüllendirildiğini belirterek 12 Mayıs tarihinde de üniversiteli öğrencilerin sınava gireceğini söyledi. Değirmenci, KAREGDER ile birlikte yaptıkları çalışmanın ilk planlanan duruma gore olumlu yönde çok değiştiğini dile getirerek 17 bin öğrencinin yanında, cezaevinde kalan mahkumlarla Kuran Kursları'ndaki öğrencilerin de sınava dahil olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin dört bir yanından Karaman'a okumaya gelen üniversiteli öğrencilerin de ders ve sınavlarının yoğunluğuna rağmen bu projede yer alma taleplerinin çok anlamlı ve sevindirici olduğunu söyledi.

KAREGDER Başkanı Yahya Okçu da yaptığı konuşmada projenin her anlamda güzel gelişmelere sebep olduğunu belirterek Türkiye'de bir ilkin gerçekleştiğini belirtti.

KMÜ Öğrenci Konseyi Emre Ökkeş Soydemir de yaptığı konuşmada üniversiteliöğrencilerin gireceği sınavın hem Peygamber Efendimizin hayatını tekrar gözden geçirme anlamında hem de kitap okuma anlamında güzel bir vesile olacağını belirtti. Sınavda Sonsuz Nur kitabından soruların çıkacağını dile getiren Soydemir,başvuruların 2 Mayıs'a kadar www.secyildizini.com adresinden interaktif olarak kayıt yapılabileceğini söyledi. Soydemir, birincinin Umre ile 2-10 arasının çeyrek altınla ödüllendirileceğini belirterek 11-63 arasına ise değişik hediyelerin verileceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Herkes O'nu Okuyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement