Hollanda'nın Skandal Tavrına İş Dünyasından Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Hollanda'nın Skandal Tavrına İş Dünyasından Tepkiler

Hollanda\'nın Skandal Tavrına İş Dünyasından Tepkiler

Adıyaman'daki iş dünyası, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

13.03.2017 16:44

Adıyaman'daki iş dünyası, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

Adıyaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni vermemesini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'yı engellemesini ve ülkede yaşayan Türklere yapılan müdahaleleri şiddetle kınadığını söyledi.

Hollanda'nın tavrının uluslararası statüye uymayan, çirkin bir davranış olduğunu vurgulayan Fırat, "Bu olayları ifade etmenin yolu yoktur. Ne kadar kınasak azdır. Bu olaylar gelişmemiş ülkelerde olsaydı yorum götürürdü ama Hollanda'nın böyle bir şey yapması gerçekten düşündürücüdür. Bunu ben tesadüfü bir olay olarak düşünmüyorum. Bu olaylar, Batı Avrupa'nın son zamanlarda Türkiye'ye karşı daha farklı planlarının olduğu gerçeğini de yansıtıyor." diye konuştu.

" Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dilemeli"

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu da Hollanda makamlarının nezaketsiz açıklamaları, yasaklama ve kısıtlamalarının şiddete dönüştüğünü belirtti.

Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırlarının oradaki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir taciz olduğunu vurgulayan Uslu, şunları kaydetti:

"Avrupa Konseyi üyesi, NATO üyesi ve AB'ye aday ülke olan Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni verilmemesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın bulunduğu aracın durdurularak, toprağımız sayılan elçilik binamıza girişinin engellenmesinin hiçbir şekilde izahı yoktur. Hollanda'nın diplomatik kurallar, demokratik teamüller ve ahlaki normlarla tamamen çelişen, demokrasi ve insan haklarını hiçe sayan, çirkin, seviyesiz ve antidemokratik tutumunu şiddetle kınıyorum."

AB üyesi Hollanda'nın antidemokratik bir tavırla sergilediği bu davranışlara anlam vermenin mümkün olmadığını dile getiren Uslu, "Hollanda hükümeti, demokrasi ve uluslararası hukuk çerçevesinde karşılığı olmayan yanlıştan geri dönmeli ve Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dilemelidir." dedi.

"Hollanda'nın yaptığı vahşet kabul edilemez"

Yeni Adıyaman Esnaf Kefalet Odası Başkanı Mustafa Salman da Hollanda'nın insan hakları ve ifade özgürlüklerini çiğnediğini belirtti.

Hollanda hükümetinin Tük vatandaşlarına karşı tutumunu kınayan Salman, "Böyle bir insan hakları mı olur? Böyle bir özgürlük olamaz. Bizim bakanımız kendi konsolosluğuna gidemiyorsa ben bu durumu lanetliyorum. Bu konudaki hükümetimizin yapacağı tavırların yanında yer alıyoruz. Biz de hükümetimizin vereceği kararın arkasında duruyoruz. Hollanda'nın yaptığı vahşet kabul edilemez. Avrupa, yerin dibine girsin. Türkiye güçlü bir devlettir. Hükümetin, Hollanda hakkında vereceği cevabın Türkiye'ye yakışır bir karar olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'nın Skandal Tavrına İş Dünyasından Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement