İçinde Siz Yoksanız Her Karar Gayri Meşrudur - Son Dakika
Güncel

İçinde Siz Yoksanız Her Karar Gayri Meşrudur

İçinde Siz Yoksanız Her Karar Gayri Meşrudur

BDP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, Buğday Pazarı esnafı ve nakliyecileri gezerek sorunlarını dinledi.

30.01.2014 18:03

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Baydemir, Eyyübiye Belediye Başkan adayı M. Şükrü Turgut ile birlikte Buğday Pazarı esnafı ile nakliyecileri ziyaret etti ve sorunlarını dinledi.

BDP Urfa İl Başkanı Celalettin Erkmen ile partililerin de eşlik ettiği ziyarette, Nakliyeciler Derneği temsilcileri belediyeden yer talep ettiklerini söyledi. Nakliyeci esnafı, mevcut belediyenin başlangıçta bu talebe olumlu yaklaştığını, ancak hazırlanan yerin değerli olmasından dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini duyduklarını söyledi. Esnaf çevre yoluna yakın olan söz konusu yer ile ilgili proje hazırladıklarını belirterek projelerinin ellerinde kaldığını söyledi ve "Hem kamyoncular hem de nakliyeciler şehir merkezinin göbeğinde kaldık" dedi.

Esnafın sorunlarını dinleyen Baydemir, bir kenti kent yapan en önemli çalışmalardan birinin meslek gruplarının siteleştirilmesi ve kentin çeperine yerleştirilmesi olduğunu söyledi. "Nakliyecilik önemli bir sektördür ve çok sayıda aile rızkını bu şekilde elde ediyor" diyen Baydemir, belediye yönetimine geldiklerinde nakliyeciler için düşünülen yerin tekrar nakliyecilere verilmesi için çalışacaklarını söyledi.

'URFA'DA YENİ BİR SAYFA AÇILACAK'

"Bu kentte yeni bir sayfa açılacak" diyen Baydemir, "Bu kentte kararları birlikte alacağız. Kentti sizlerle birlikte planlayacağız. Sizlerle birlikte bu kentte hizmet edeceğiz. Nakliyecilerle ilgili karar almadan önce mutkala sizlerle istişare edeceğiz. Çünkü bu karar sizin hayatınızı etkileyecektir. Sizin hayatınızı etkileyecek bir kararın içinde siz yoksanız bu karar gayri meşrudur. Meşru bir karar olamaz. Bu itibarla Urfa'da yeni bir sayfa açılacaktır" diye konuştu.

'URFA BU NOKTADA OLMAMALIYDI'

Urfa'da 12 bin yıllık bir zenginlik bulunduğunu ve kentin gelişmişlik endekslerindeki geri sıralardaki yerlerine işaret eden Baydemir, "Bu kent bugün burada olmamalıydı. Urfa aynı zamanda bir tarım şehridir. Ama Urfa'nın insanları Karadeniz'e fındık toplamaya gidiyor. Bu yazıktır günahtır" dedi. Baydemir, Urfa'nın bir ticaret ve üretim merkezi olacağını söyledi.

'HAYIR KAPISINI AÇACAK OLAN SİZLERSİNİZ'

"Artık Urfa'nın hayır kapısı inşallah açılacaktır" diyen Baydemir, esnafa "Ama bunu sağlayacak olan da sizlersiniz. En nihayetinde elinizi vicdanınıza koyup oyu reyi bastığınızda yönetimi siz belirleyeceksiniz. İsterseniz Başbakanın memurunu tayin edersiniz, isterseniz bir bakanın memurunu tayin edersiniz. Onların yanında el pençe divan olur şehrül emininiz (belediye başkanınız). Veya isterseniz bu kentin hakkı ve hukuku için gerekirse Başbakan'a karşı da 'Sen yanlış yapıyorsun kardeşim' diyen bir şehrül emin tercih etmek sizin en doğal hakkınızdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İçinde Siz Yoksanız Her Karar Gayri Meşrudur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement