İddiayı Kaybetmesi Nedeniyle Başladığı Boksta Başarıları Ardı Ardına Geldi - Son Dakika
Güncel

İddiayı Kaybetmesi Nedeniyle Başladığı Boksta Başarıları Ardı Ardına Geldi

İddiayı Kaybetmesi Nedeniyle Başladığı Boksta Başarıları Ardı Ardına Geldi

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde okuyan 18 yaşındaki İrem civan, girdiği iddiayı kaybetmesi sonucu boksa başladı.yıl içerisinde de Avrupa üçüncüsü olmayı başardı.

03.01.2012 12:00

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde okuyan 18 yaşındaki İrem civan, girdiği iddiayı kaybetmesi sonucu boksa başladı. Boksa başladıktan dört ay sonra Türkiye Şampiyonu olan Civan, bir

yıl içerisinde de Avrupa üçüncüsü olmayı başardı.

Karaelmas Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği birinci sınıfta okuyan İrem Civan, 15 yaşında gülle atmaya başladı. Antrenmanlarda karşılaştığı ve tanıştığı boks antrenörü İshak Tiryaki ile gülle yarışına girişti. Gülle atışında kaybederse boksa başlamayı kabul eden İrem Civan, yarışı kaybedince boksa başladı. Dört ay içerisinde bayanlarda Türkiye şampiyonu olan İrem Civan, milli takıma seçilerek, Avrupa müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Avrupa şampiyonası müsabakalarında önde götürdüğü maçta omuzuçıktı. Çıkan omuzu nedeniyle maçı kaybeden Civan, Avrupa 3.'sü olarak bronz madalyayı almaya hak kazandı. Omuzundan ameliyat olan İrem Civan, bir süre ringlerden uzak kaldı. Hızla iyileşen Civan, ameliyatından bir ay sonra yeniden ringlere döndü. Civan, rahatsızlığı sonrası çıktığı ilk müsabakalarda Türkiye ikincisi oldu.İrem ile girdiği iddiayı antrenörü İshak Tiryaki, şöyle anlattı:

"İrem gülle atıyordu. Bizde onların antrenman sahasında spor yaparken tanıştık. İrem'in boksa fiziğinin çok uygun olduğunu gördüm. Bir şekilde kendisini kandırırak, gülle atmada iddiaya girdim. Gülle atmada ben geçersem İrem boksa başlayacaktı, geçemezsem antrenörlüğü bırakacaktım. İrem'i geçtim ve boksa başladı. İyi ki de başlamış, bir Türkiye ikinciliği, bir Türkiye şampiyonluğu ve bir de Avrupa üçüncülüğü elde etti."

İrem'i yoğun bir müsabaka trafiğinin beklediğini anlatan Tiryaki, omuzundaki sakatlığın nüksetmemesi durumunda İrem'den Üniversitelerarası Boks Şampiyonası, Türkiye Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası ve olimpiyat seçmelerinde önemli başarı beklediğini ifade etti. Küçük yaşından itibaren boksu sevdiğini anlatan İrem Civan ise, şunları söyledi: "Daha önce gülle atıyordum. Boks her zaman kafamda olan bir spordu. Küçüklüğümden itibaren maçları izliyordum ama hiç vaktim olmamıştı. Antrenörümleiddiaya girdik. Asında iddiaya istekli olarak girdim. İddiayı kaybettim, boksa başladım. Büyük başarılar elde ettim."

Siklet değiştirdiğini kaydeden Civan, bu yıl 69 kiloda büyük bayanlarda mücadele edeceğini belirterek, ilk hedefinin

Üniversitelerarası Boks Şampiyonası ile Türkiye Şampiyonası'nda birinciliği elde etmek olduğunu ifade etti.

Civan, iki yıllık boks hayatında Ankara'da katıldığı 7 kupa ve şampiyonluk müsabakalarında 7 şampiyonluk elde ederken 15 özel turnuvanın tamamında da 15 altın madalya kazandı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İddiayı Kaybetmesi Nedeniyle Başladığı Boksta Başarıları Ardı Ardına Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement