İhvan'ın Kapatılmasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

İhvan'ın Kapatılmasına Tepkiler

İhvan\'ın Kapatılmasına Tepkiler

Mısır'ın önde gelen İslami hareketlerinden "El Cemaatu'l İslamiyye", İhvan'ın kapatılması yönündeki mahkeme kararını "siyasi, haksız, yasalara ve kamu hürriyeti kanunlarına aykırı" olarak değerlendirdi

24.09.2013 15:47

Mısır'ın önde gelen İslami hareketlerinden Selefi eğilimli "El-Cemaatu'l-İslamiyye", Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) kapatılması yönündeki mahkeme kararını, "siyasi, haksız, kamu hürriyeti yasalarına aykırı" olarak değerlendirdi.

El- Cemaatu'l İslammiye yaptığı açıklamada, Mısır'da bir mahkemenin "İhvan'ın yasaklanması, ilişkili kurumların, bu meyanda Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılarak mal varlıklarının dondurulması" yönünde verdiği kararı, "siyasi, intikam amaçlı, haksız, kamu hürriyeti kanunlarına aykırı" olarak nitelendirdi.

Kararın ülkedeki mevcut siyasi krizi sonlandırmaya faydası dokunmayacağı uyarısında bulunan "El-Cemaatu'l-İslamiyye", "Karar bilakis, kutuplaşmaya ve bölünmeye hizmet edecektir" ifadelerine yer verdi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın önde gelen gruplarından biri olan "El-Cemaatu'l-İslamiyye", mahkeme kararının Mısır'ın "demokratik meşruiyetin iadesini" destekleyen İslami akımları dışlamayı amaçladığını öne sürdü.

Dün, Kahire'de bir mahkeme, İhvan'ın ve bağlantılı kurumların faaliyetlerinin durdurulmasına, örgütün geçen sene Mart'ta kurduğu derneğin mallarının dondurulması yönünde karar vermişti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı, teşkilat hakkında verilen kapatma kararına,  davanın, idari mahkemede görülmesi gerekirken, uzmanlık alanı farklı olan bir mahkemede görüldüğünü, böylece yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz edeceklerini bildirmişti.

1928 yılında Hasan el-Benna tarafından kurulan İhvan, "yasal denetiminden muaf" olduğu yönündeki suçlamalara karşı geçen sene Mart ayında kendisini sivil toplum kuruluşu olarak tescil ettirmişti.

Müslüman Kardeşler ve siyasi kanadı Hürriyet Adalet Partisi'nin (HAP) liderleri ve önde gelen isimlerinden yüzlercesi, 3 Temmuz tarihinde, cumhurbaşkanlığı görevine gelmeden önce İhvan üyesi olan Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmasından bu yana, "şiddete teşvik" ve benzer suçlamalarla tutuklandı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhvan'ın Kapatılmasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement