İKÇÜ'ye Dost Makedonya'dan Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Güncel

İKÇÜ'ye Dost Makedonya'dan Anlamlı Ziyaret

İKÇÜ\'ye Dost Makedonya\'dan Anlamlı Ziyaret

Mustafa Kaya ise İKÇÜ'nün önümüzdeki yıl alacağı yabancı öğrenci kontenjanı ve alım koşulları hakkında konuk öğrencileri bilgilendirdi.

02.07.2012 13:48

Makedonya'nın Gostivar şehrinde bulunan Abdülhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi'nin (ADEKSAM) Makedonya çapında Türkçe eğitimini teşvik etmek amacıyla burs verdiği, Makedonya'daki lise ve dengi okullarda öğrenim gören ve başarılı olan 35 öğrenci, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesini ziyaret etti. İKÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr.Mehmet Demirel'in refakatinde Rektörlük Binasında incelemelerde bulunan Makedonyalı öğrencilere; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr.Güney Aktaş üniversite yapısı ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Kaya ise İKÇÜ'nün önümüzdeki yıl alacağı yabancı öğrenci kontenjanı ve alım koşulları hakkında konuk öğrencileri bilgilendirdi.

"Türkçeyi başarıyla öğrenen gençlere İzmir Gezisi"

İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal tarafından toplantı salonunda ağırlanan öğrencilerin ve gezi programı hakkında bilgi veren MATÜSİTEB (Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği Başkan yardımcısı ve ADEKSAM(Abdülhakim Hikmet Doğan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi) Başkanı Tahsin İbrahim, dernek bünyesinde "Türkçe" kursu gören Türkçeyi unutmuş ailelerin çocukları olan gençlerden başarılı olanlara; İzmir ve Manisa gezisi ile ödüllendirildiklerini belirtti. Dernek olarak Makedonya çapındaki tüm Türk ailelerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaları anlamında birçok eğitim ve kültürel destek verdiklerini de sözlerine ekleyen İbrahim, ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs ve yurt barınma konularında yardım ettiklerinin de altını çizdi.

"Makedonyalı kardeşlerimizin yanındayız"

Makedonyalı misafirlere ' hoşgeldiniz' diyerek kısa bir konuşma yapan Rektör Prof.Dr.Galip Akhan ise ADEKSAM ile İzmir Türk Kültür Sanat Derneği ve Manisa Türk Kadınları Kültür Derneği işbirliği ile İzmir ve Manisa'da ziyaretlerde bulunan öğrencileri, İKÇÜ'de konuk etmekten ve Türk kültürünü daha yakından tanımalarına vesile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Akhan, İKÇÜ olarak kültürümüzün Balkanlardaki en önemli temsilcilerinden biri olan Makedonya Türklerine her konuda destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

"Evrensellik ilkesi İKÇÜ'nün vazgeçilmez hedefi"

Türk kimliğinin ve kültürünün devamı konusunda çaba gösterilmesinin önemine vurgu yapan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, " Tüm Balkanlardaki medeniyetimizin tekrar yeşermesi adına Türkçenin unutulmaması; öğrenilip yaygınlaştırılması oldukça önemli bir husustur. Kimliğimizi oluşturan, bizi bir millet yapan değerlerimiz ile aynı dokunun bir parçası olmak, aynı değer yargılarını, ortak kültürü taşımak ve yaşatmak, sıkıca kenetlenmek, globalleşen dünyada büyük önem taşımaktadır. Bizleri biz yapan tüm manevi kültürel değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Siz değerli başarılı Makedonyalı gençlerin üniversitemize gelmesi için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Evrenselliği kendine vazgeçilmez bir hedef seçen İKÇÜ olarak, bilimin ışığında evrensel değerlerimize sahip çıkarak; çok büyük hedeflere doğru emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Tanışma toplantısının ardından ağırlıklı olarak lise ve üniversitelerin sağlıkla ilgili bölümlerinde okuyan başarılı Makedonyalı gençlere; İKÇÜ tanıtım filmi ve Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünün hazırladığı "Basında İKÇÜ" temalı tanıtım filmi izletildi. Gösterimin ardından konuk öğrencilere İKÇÜ'yü temsil eden armağanlar takdim edildi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti paylaşan gençler İKÇÜ Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan'a teşekkür belgesi takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İKÇÜ'ye Dost Makedonya'dan Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement