İki Türk Genci, Danimarka'da Model Yarışması Finalinde - Son Dakika
Güncel

İki Türk Genci, Danimarka'da Model Yarışması Finalinde

İki Türk Genci, Danimarka\'da Model Yarışması Finalinde

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da göçmen gençler arasında model yarışması düzenlendi.

11.10.2013 17:29

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da göçmen gençler arasında model yarışması düzenlendi. Yarışmanın organizatörlüğünü yapan Pakistan asıllı Tıp Fakültesi Öğrencisi İrfan Ahmed, Danimarka model bürolarının göçmen gençleri görmezlikten geldiğini belirterek, yarışmaya katılan gençlere bir şans yaratmak istediğini söyledi. Yarışma için müracaat eden yüzlerce genç arasında ilk elemelerde 50'ye girmeyi başaran Harun Demirtaş ve Nevzat Yurdakul, finalde 12 kişi arasında yarışacak. Harun Demirtaş, yarışmanın ön yargıları kardırma amacıyla organize edildiğini belirterek Bu yarışmada sadece dış görünüş değil, bizim düşüncelerimiz, eğitimimiz, bilgimiz, davranışlarımız, hayata bakışımız gibi bir çok faktör rol oynayacak. Bu yarışmayı diğer yarışmalardan ayıran özellik, sadece göçmen gençler arasında düzenlenmiş olması ve ön yargıları yıkma amacı taşıması. Danimarkalılar göçmenlere şans tanısa bile çok sınırlı oluyor. Biz ilk 12 arasında finale kaldık. İyi eğitim aldık. Kendimizi geliştirme fırsatı bulduk dedi.

Kasım ayının 2'sinde 400 davetli önünde yapılacak finalde Türklerden destek beklediklerini belirten Harun Demirtaş, ayrıca Facebook üzerinden yapılacak seçmelerde en çok beğenilen 3 gence de özel ödüller verileceğini söyledi. Harun Demirtaş, finalde yapacağı konuşmanın ayrımcılık konusu olacağını söyledi.

GÖÇMEN GENÇLERE FAZLA İMKAN TANINMIYOR

Nevzat Yurdakül de ilk kez göçmenlere yönelik bir yarışma yapıldığını belirterek, yeni insanlar tanıdıklarını, kendilerini geliştirme fırsatı bulduklarını söyledi. Nevzat Yundakül, Önemli olan birinci olmak değil, bu havayı yaşamak. Burada dans, yürüme sanatını öğreniyoruz. Sınırlarımızı ne kadar zorlayabileceğimizi deniyoruz. Bu yarışmada öğrendiklerim benim hayatımda öğrendiğim en güzel şeyler dedi.

Aranjör İrfan Ahmed Danimarka'nın ilk göçmen model yarışmasını düzenlediklerini, göçmen gençlerin bilinmeyen yönlerini de ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirterek Halkın göçmenlerden beklentileri çok fazla ama modellik konusunda onlara şans tanıyan yok. Ben böyle bir organize ile göçmen gençlerin modellikte de çok başarılı olabileceklerini göstermek istedim birinci gelen ve ilk 3'e giren gençlere, tanınmış model bürolarından şans tanınacak dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki Türk Genci, Danimarka'da Model Yarışması Finalinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement