İkizler, Sbs Sınavında da Aynı Puanı Aldı - Son Dakika
Güncel

İkizler, Sbs Sınavında da Aynı Puanı Aldı

İkizler, Sbs Sınavında da Aynı Puanı Aldı

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde tek yumurta ikizleri Özgür ve Mehmet Eser, girdikleri SBS sınavında aynı puanı aldı.

02.08.2012 12:29

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde tek yumurta ikizleri Özgür ve Mehmet Eser, girdikleri SBS sınavında aynı puanı aldı. Sınavı aynı sürede bitirip, yaptıkları yanlış ve doğru sorularda aynı olan ikizler Özgür ve Mehmet, geçen seneki SBS sınavı sonuçları ile Orta Öğretim Yerleştirme Puanları'nın da(OYP) aynı olduğu öğrenildi.

HERŞEY AYNI

Sorgun İlçesi'nde Sevim ve Erol Eser çiftinin tek yumurta ikizleri Özgür ve Mehmet, girdikleri Seviye Belirleme Sınavı'da(SBS) aynı puanı aldılar. SBS sınavında 485'er puan alan ikizlerin, Orta Öğretim Yerleştirme Puanları'nın da(OYP) 484.2'er ile aynı oldu. İkizlerin, sınavda doğur ve yanlış cevap verdikleri sorularının da aynı olduğu Türkçe testinde aynı 2 soruya yanlış cevap vermeleri dikkat çekti. Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda okuyan ikiz kardeşlerinin ders ortalamaları da aynı olduğu öğrenildi.

TERCİHLERİ DE AYNI OLDU

Aynı puanı alan ikizler Özgür ve Mehmet Eser kardeşlerin tercihleri de aynı oldu. İlk tercihleri Bursa ikinci tercihleri de Samsun'da fen lisesi olan ikizler, şimdi heyecanla gidecekleri okullarının belirlenmesini bekliyor. İkizler, 'Aynı puanı aldığımız için çok mutlu olduk. Çünkü biz bir birimizden ayrılamayız. Aynı puanları aldığımız için aynı tercihleri yaptık umarım aynı okulla giderizö dediler. Yaptıkları yanlışların bile aynı olduğunu belirten ikizler, 'Türkçe'den biraz sıkıntı yaşıyorduk. İkimizin sıkıntısı da aynıydı ve beklediğimiz gibi Türkçe'den 2 yanlış yaptık. Yanlış yaptığımız sorularda aynı oldu. Biz her şeyin aynı olmasına alıştık ancak duyanlar çok şaşırıyorö diye konuştular.

AYNI PUANI ALMALARINA BABA ŞAŞTI

İkizlerinin başarılarıyla gurur duyduğunu kaydeden baba Erol Eser, 'Özgür, Mehmet'e göre biraz daha asabi. Ancak diğer bütün özellikleri her şeyleri aynı. İkisi de çok çalışkan ve başarılılar. Sınavlarda ikisinden de başarı bekliyorduk ancak aynı puanı almaları bizi biraz şaşırttı. Okuldaki derslerdeki başarıları da aynı, ortalama puanları da. Bundan sonra girecekleri bir sınavda birisinin sınav sonucunu öğrenmemiz yeterli olacak sanırım. Çünkü her şeyleri aynıö dedi. Anne Sevim Erol ise ikizlerinin bir birlerinde bir saniye olsun ayrı kalamadıklarını belirterek, 'Bazen tartışıyorlar, ama arada kısa süre geçmeden hemen barışıyorlar. Birbirlerinden asla ayrı duramıyorlar. Eğitim hayatlarında hep başarılıydılar. İkisi de aynı başarıyı gösterdi. İnşallah ikisi de aynı fen lisesine gider ve illerde de aynı puanı yine alıp aynı üniversiteye giderler. Orta Öğretim Yerleştirme Puanları Geçen seneki SBS puanları da aynıydı. Hatta sadece Türkçeden ikişer yanlışları var ve ikisinin de yanlış soruları aynı. Yani aynı soruları yanlış yapıyorlar. Öğretmenleri, 'Siz telepati yoluyla mı iletişim kuruyorsunuz Nasıl oluyor da yanlışınız doğrunuz aynı diye soruyorlar. diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkizler, Sbs Sınavında da Aynı Puanı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement