İngiltere, Ukrayna'ya 100 Gözlemci Gönderecek - Son Dakika
Güncel

İngiltere, Ukrayna'ya 100 Gözlemci Gönderecek

İngiltere, Ukrayna\'ya 100 Gözlemci Gönderecek

Dışişleri Bakanı Hague: "İngiltere, Ukrayna'daki cumhurbaşkanlığı seçimine 100 gözlemci gönderecek ve 429 bin sterlin maddi katkıda bulunacak"

13.05.2014 17:57

İngiltere, Ukrayna'da bu ay yapılacak devlet başkanlığı seçimine 100 gözlemci göndereceğini açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasını Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili bilgilendirdi. Hague, 25 Mayıs'ta Ukrayna'da yapılacak devlet başkanlığı seçimi için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) gözlemci misyonu çerçevesinde ülkesinden 100 gözlemcinin bu ülkeye gideceğini söyledi.

İngiltere'nin ayrıca Ukrayna'daki seçimin ilk turu için 429 bin sterlin maddi yardımda bulunacağını kaydeden Hague, "İngiltere bunun yanı sıra özel gözlemci misyonu için 1 milyon sterlin katkıda bulundu. Her iki fonun yetkilileriyle geçen hafta Ukrayna'da görüştüm" dedi.

Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinde son iki haftadır tırmanan olaylara da değinen Hague, "Sözde Rus yanlısı ayrılıkçılar Ukrayna'nın güneyi ve doğusundaki hükümet binalarını işgal etmeye ve Kırım'daki taktikleri uygulamaya devam ediyor" diye konuştu.

Hague, Donetsk ve Luhansk'ta haftasonu yapılan referandumları "sahte" olarak niteleyerek, referandumların şeffaflıktan ve tarafsızlıktan uzak yapıldığını kaydetti. "Ukrayna'nın bütünlüğünü dikkate almayan hiçbir girişimi tanımayacaklarını" vurgulayan İngiliz Bakan, Rusya'yı uyardı.

William Hague, "Rusya olayların şiddetini azaltma yolunu tercih etmezse bunun uzun sürede bedelinin artacağı açıktır. Uluslararası toplum, Rusya hükümetini tavrını değiştirmeye ikna etmeye çalışmaya devam etmelidir" ifadelerini kullandı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere, Ukrayna'ya 100 Gözlemci Gönderecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement