"İnternet ve Televizyondan İlaç Adı Altında Satılan Ürünlere İtibar Etmeyin" - Son Dakika
Güncel

"İnternet ve Televizyondan İlaç Adı Altında Satılan Ürünlere İtibar Etmeyin"

"İnternet ve Televizyondan İlaç Adı Altında Satılan Ürünlere İtibar Etmeyin"

Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Melih Köken, internet ve televizyon kanalları üzerinden ilaç adı altında satış yapılan ürünlere vatandaşların itibar etmemeleri gerektiğini kaydederek, "Bu ürünler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üzerinden"...

01.11.2013 17:49

Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Melih Köken, internet ve televizyon kanalları üzerinden ilaç adı altında satış yapılan ürünlere vatandaşların itibar etmemeleri gerektiğini kaydederek, "Bu ürünler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üzerinden alınan ruhsatla satışı yapılan ürünlerdir, sağlığınızla kimseyi oynatmayın" dedi.

Afyonkarahisar Eczacı Odası'nın yeni binasının açılış töreni öncesinde Melih Köken, son günlerde sıkça gündeme gelen ve vücut geliştirme şampiyonu Şahin İrencin'in ölümüne neden olduğu iddia edilen doping ilaçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Eczacılar 1. sınıf sağlık danışmanı olduğunu belirten Köken, halkın sağlığı ile en fazla ilgilenen meslek dalının kendileri olduğunu söyledi. Köken, "Maalesef son dönemlerde özellikle internet üzerinden satılan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üzerinden ruhsatı alınan bazı ürünler son dönemlerde aratarak hastalar üzerinden suistimal edilen bir konu haline geldi. Sadece gıda takviyesi ruhsatı alınıp ve bu ürünleri insanlara ilaç gibi lanse etmektedirler. Bunun en son örneğini geçtiğimiz günlerde vücut geliştirmede dünya birinciliği almış bir sporcumuzun hayatını kaybetmesi ile gördük. Eczacılar olarak şunu ifade etmek istiyoruz, eczacınıza ve hekiminize danışmadan ilaç kullanmamanızı, özellikle internet, cep telefonu ve pazarlama yapan televizyon kanalları üzerinden satışı yapılan ürünleri kullanmamalarını öneriyoruz" dedi.

"HAPİS CEZASI KESİNLİKLE DOĞRU BİR UYGULAMA OLACAKTIR"

Doping ilaçları ile mücadele konusunda da bilgilere veren Köken, şöyle devam etti:

"Bu konuda Türk Eczacılar Birliği (TEB) olarak Afyonkarahisar'da yapılan 38. dönem bölgeler arası toplantısında bir panel düzenlemiştik. Bu panele eczacılar ile birlikte birçok farklı bakanlığını bürokratları da katılmıştı. Bu panelde taklit edilen ve insan sağlığını tehdit eden, sahte bitkisel ürünleri masaya yatırmıştık. Nitekim de Sağlık Bakanımızda geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, insanları yanıltıcı, içerisinde yanlış etken maddeler bulunan ve yanıltıcı reklamlar yapan kişiler için para cezası yerine artık hapis cezası getirileceğini söyledi. Bence bu önemli bir adımdır. Bu tip adımlarla, bu şekilde satış yapan kişiler ve firmalara hapis cezası gelmesi kesinlikle doğru bir uygulama olacaktır. Ben bir kez daha topluma seslenmek istiyorum, ilacı en güvenilir şekilde alacakları yer eczanedir eczacınıza danışmadan ilaç kullanmayın."

Açıklamaların ardından Afyonkarahisar Eczacı Odası'nın yeni hizmet binası Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdür Mustafa Uçkan ve Türkiye Eczacılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak'ın kestiği kurdele ile hizmete girdi. Program, verilen kokteylle devam etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'İnternet ve Televizyondan İlaç Adı Altında Satılan Ürünlere İtibar Etmeyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement