İnternete Sansür Getiren Yasaya AB'den Tepki - Son Dakika
Güncel

İnternete Sansür Getiren Yasaya AB'den Tepki

İnternete Sansür Getiren Yasaya AB\'den Tepki

TBMM'de dün gece kabul edilen internet yasasına Avrupa Birliği'nden "İnternete sansür yasası ciddi endişeler yaratıyor. Kaygılıyız." tepkisi geldi.

06.02.2014 17:12  Güncelleme: 17:20

TBMM'de dün gece kabul edilen internete sansür getiren yasaya Avrupa Birliği'nden ilk tepki geldi. AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano, Türk halkının yasanın getirdiği kısıtlamaları hak etmediğini belirtirken; Füle de düşüncelerini Twitter'dan hem İngilizce hem de Türkçe olarak ifade etti.

YENİ İNTERNET YASASINI TARTIŞTILAR

Avrupa Komisyonu bugünkü toplantısında Türkiye'deki yeni internet yasasını tartıştı. AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Türkiye'de gündeme gelen 'internet yasası'nın vatandaşın bilgiye erişimini hükümetin kontrol edebileceğini ve bunun da ciddi endişe oluşturduğunu ifade etti.

"KARAR AB STANDARTLARINA GÖRE TEKRAR DÜZENLENMELİ"

Stano açıklamasının devamında "Kararın Avrupa standartları seviyesine çekilerek tekrar düzenlenmesi gerekiyor, Avrupa Komisyonu da bu konuda Türk yetkililerle çalışmaya müsait." dedi. 

Stano, "Türk halkı daha fazla bilgi ve şeffaflığı hak ediyor. Daha fazla kısıtlamayı değil" dedi.

BRÜKSEL YAKIN TAKİPTE

AB'nin son dönemde defalarca bu ve diğer yasa değişikliklerinin Avrupa normlarına uyması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunduğunu belirten Stano, "Bu konular Sayın Füle'nin Türk mevkidaşıyla yaptığı görüşmelerde sürekli ele alınıp tartışılıyor" ifadesini kullandı. Stano, Brüksel'in Türkiye'nin üyelik kriterlerine ne derece uyduğunu çok yakından takip ettiğini sözlerine ekledi.

HEM İNGİLİZCE HEM TÜRKÇE TWEET

Füle de sözcüsünün basına yaptığı açıklamaların bir kısmını Twitter'da paylaştı. Füle, yasayla ilgili eleştirisini önce İngilizce, kısa süre sonra da Türkçe dile getirdi.

"BASIN HÜRRİYETİ AÇICINDAN GERİ ADIM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı iki hafta önce Brüksel'de ağırlayan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da yasayı Twitter'dan eleştirdi. Konuyla ilgili bir tweet atan Schulz, "Hükümetin internet üzerindeki kontrolünü artıran kanunun Meclis'ten geçmiş olması, zaten boğucu olan basın hürriyeti ortamı açısından geri adımdır" dedi.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İnternete Sansür Getiren Yasaya AB'den Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • türkiye: önüne gelen türkiyenin iç işlerine burnunu sokmaya çalışıyor sizene avrupa siz kendinize bakın domuz yiyenler, akp yi çatlasanızda patlasanızda deviremezsiniz güçlenerek tekrar gelecek bundan hiç kuşkunuz olmasın 10 30 Yanıtla
  • Akpli Cezmi: Ekonomisi çöken yaşlanan Avrupa beter ol 13 25 Yanıtla
  • Şamil: Oldumu hükümet yaptığın şimdi.Sen gidiyorsun bütün husumetçibaşıların kolaylık yolu bir iletişimi kurallara bağlıyorsun.Avrupadakinden bile hafif bir yasaya avrupanın ağa babaları kızıyorsa bu bizi ne kadar basit gördüklerinin resmidir.Şu çıkarılan yasa avrupadaki bu konu ile ilgili muadil yasalarının çok çok daha basite indirgenmişi daha avrupa muktesabatının çeyreği bile olamayacak kadar sıradan bir kanun.Ama nedense avrupa karşı çıkıyor enteresan.Ellerindeki kalan tek argüman bu ,pensilvanyaya güvendiler oda fos çıktı.Şimdi nasıl husumet yaratacaklar ?Onlar bulur merak etmeyin... 0 18 Yanıtla
  • freedom: yaziklar olsun sizin gibi taskafa insanlara . siz ayni bizim olkenin 34 yil oncesinin insanlari gibisiniz . islam islam diyerek ulkemizi su hale salanlar simdi biz yaniyoruz onlarin yaktigi atese . sizlerde simdi cocuklarinizin atesin hazirliyorsunuz . yaziklar olsun sizlere . ne zaman uyanacaksiniz ? tabi bir mezheble bogulmus insana uyanma yok. bizim internet 100 de 90 kapali . gozluklerimiz bile kapatiblar penceremiz kapali konusmaya hakimiz yok .. boyle gidersiniz 5 yil surmez akp sizi de bizim gibi yapar 14 1 Yanıtla

Advertisement