Irak'taki İntihar Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Irak'taki İntihar Saldırısı

Irak\'taki İntihar Saldırısı

Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde meydana gelen patlamada, aralarında Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun da bulunduğu ölen 13 kişi için Ulucami'de gıyabi cenaze namazı kılındı

28.06.2013 15:56

Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde meydana gelen intihar saldırısında, aralarında Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun da bulunduğu ölen 13 kişi için Ulucami'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından kılınan namaza, Kamu-Sen Bursa Şubesi Başkanı Selçuk Türkoğlu, sendika ve ülkü ocakları üyeleri ile cemaat katıldı. Namazdan sonra okunan duanın ardından basın açıklaması yapan Türkoğlu, Türkmen şehirleri olan Tuzhurmatu, Selahaddin, Kerkük, Musul, Telafer'de Türkmenlerin katledildiğini ve soykırıma uğradığını belirtti.

Türk şehirlerinin toptan yok edildiğini söyleyen Türkoğlu, " Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri katledilmekte, tecavüze uğramakta, yurtları viran edilmektedir. Dünyanın dört bir tarafında Türk inim inim inlemekte, Türkiye'den medet ummaktadır" dedi.

Tuzhurmatu'daki Türkmen mahallelerinin yoğun saldırı altında olduğunu ve bu yılın başından itibaren saldırıların arttığını ifade eden Türkoğlu, "Tuzhurmatu'daki Türkmen varlığı hiç bu kadar sarsılmamıştır. Aziz milletimizi Irak Türkmenleri ve Doğu Türkistan için daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki İntihar Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement