İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran ile Nükleer Müzakereler

İran ile Nükleer Müzakereler

Beyaz Saray Sözcüsü Carney: "Bizim görüşümüz, uluslararası camiayı bölerek ve İran içindeki sertlik yanlılarını cesaretlendirerek bir diplomatik çözüm şansına zarar verecek bir eylem için (bu dönemin) en kötü ve yanlış bir zaman olduğu yönünde.

12.12.2013 23:30

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD Kongresi'ndeki İran'a yönelik olası yeni yaptırımlara yönelik tartışmalarla ilgili olarak, "Bizim görüşümüz, uluslararası camiayı bölerek ve İran içindeki sertlik yanlılarını cesaretlendirerek bir diplomatik çözüm şansına zarar verecek bir eylem için (bu dönemin) en kötü ve yanlış bir zaman olduğu yönünde. Yeni bir yaptırımın da bu (etkiyi) yapacağını düşünüyoruz" dedi.

Carney, günlük basın toplantısında, İran ile P5+1 ülkeleri arasında varılan ilk adım anlaşmasına yönelik soruları yanıtladı.

Kongre'ye İran'a yönelik yeni yaptırımların şimdi zamanı olmadığını açıkça belirtmeye devam ettiklerini belirten Carney, İran'a sadece onları cezalandırmak için yaptırım uygulamadıklarını, bunun aynı zamanda İran'ı masaya çekme amacı taşıdığını vurguladı.

İran'ın şimdi yaptırımlar sayesinde masaya geldiğini anımsatan Carney, "Bizim görüşümüz, uluslararası camiayı bölerek ve İran içindeki sertlik yanlılarını cesaretlendirerek bir diplomatik çözüm şansına zarar verecek bir eylem için (bu dönemin) en kötü ve yanlış bir zaman olduğu yönünde. Yeni bir yaptırımın da bu (etkiyi) yapacağını düşünüyoruz" dedi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement