İşadamı Nevzat Demir'i Ağlatan Tören - Son Dakika
Güncel

İşadamı Nevzat Demir'i Ağlatan Tören

İşadamı Nevzat Demir\'i Ağlatan Tören

Nevzat Demir, memleketi Erzincan'ın Çukurkuyu Beldesi'nde, 10 ay önce yaşamını yitiren kardeşi Recep Demir anısına yaptırdığı Yatılı Kuran Kursu'nun temel atma töreninde duygulu anlar yaşadı.

13.05.2011 17:55

Fırat Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir, memleketi Erzincan'ın Çukurkuyu Beldesi'nde, 10 ay önce yaşamını yitiren kardeşi Recep Demir anısına yaptırdığı Yatılı Kuran Kursu'nun temel atma töreninde duygulu anlar yaşadı. Konuşurken kendini tutamayan Demir, yerine oturup ağlamaya başladı.

Erzincan kent merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Çukurkuyu Beldesi'nde düzenlenen temel atma törenine, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı AK Parti'li Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Fırat Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran okundu. Ardından konuşan Vali Abdülkadir Demir, maddi kalkınmanın maddi iyileşmenin yanında mutlaka gelecek nesillerin sağlıklı temellerle yetişmesinin son derece önemli olduğunu ifade ederek, "Bunu ihmal ettiğimizde gençliği ihmal ettiğimizde toplumun neler yaşadığını tarif etmeye gerek yok. Bu ikisi at başı gitmediği taktirde toplum sıkıntılar çekiyor ve daha sonra da bunun telafisi olmuyor. Gurur duyduğumuz işadamı Nevzat Demir, şehrini unutmadı. Başka güzellikler de yapıyor. Hayrı kabul olsun" dedi.

Ardından konuşma yapan Nevzat Demir, 8 kardeş olduklarını ve kendisinin büyüklerden ikincisi olduğunu belirterek, yaptığı duygusal konuşmada şunları söyledi:

"İki sene önce annem ve babam da vardı. Hiçbir zaman için ölümü unutmadık. Hep yaşadık. Çünkü doğduk öleceğimizi biliyorduk. Ama hep şunu diyorduk. Bize daha sonra sıra gelir. İşte eşin, dostun, komşunun cenazesine katılırdık. Hüküm Allah'ın. Babam sabah saat 4'e 10 kala rahmetli oldu. Annem 24 saat sonra rahmetli oldu. Aradan 8 ay sonra kardeşim rahmetli oldu. Allah mekanlarını cennet etsin. O boşluk doldurulmuyor. Baktığınızda hep yalnızlığı yaşıyorsunuz. 8 kardeştik, 7 tane kaldık. Annem yok, babam yok. Uydurma bir yaş günü oluyor, işte Anneler Günü oluyor. Annem sağken de ben onların hepsini toptan reddetmiştim. Anneler yaşadığı süre içinde hep anneler günüdür. Annesizlik, babasızlık, kardeşsizlik gerçekten çok acı. "

İl Müftüsü Burhan İşleyen tarafından hediye edilen bakır üzerine yapılan kardeşi Recep Demir'in resmini eline alan Nevzat Demir, "Kardeşim biraz sert ama mert birisiydi" diyerek resmini havaya kaldırdı. Kendisini daha fazla tutamayan Nevzat Demir, yerine oturarak ağlamaya başladı.

Konuşmaların ardından 3 bin 400 metrekare alan üzerine yapılacak, 92'si yatılı 150 öğrencinin eğitim göreceği ve iki yıl içerisinde tamamlanacak olan Recep Demir Yatılı Erkek Kuran Kursu'nun temeli dualarla atıldı. - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşadamı Nevzat Demir'i Ağlatan Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement