Işıklar Askeri Hava Lisesi'nden Geleceğin Komutanları Mezun Oldu - Son Dakika
Güncel

Işıklar Askeri Hava Lisesi'nden Geleceğin Komutanları Mezun Oldu

Işıklar Askeri Hava Lisesi\'nden Geleceğin Komutanları Mezun Oldu

Işıklar Askeri Hava Lisesi 153'üncü dönem mezunlarına düzenlenen törenle diplomaları verildi.

30.06.2011 14:00

Işıklar Askeri Hava Lisesi 153'üncü dönem mezunlarına düzenlenen törenle diplomaları verildi. 122 öğrencinin mezun olduğu törene katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, kendi mezun olduğu yılları hatırladığını belirterek, "Geleceğin komutanları onlar. İkinci yüzyılın komutanları onlar olacaklar. Onun için havacılığa dört elle sarılmaları lazım" dedi.

Işıklar Askeri Hava Lisesi'nin 153'üncü dönem mezuniyet töreni düzenlenen törenle yapıldı. Mezuniyet öncesi törenin yapıldığı Işıklar Askeri Hava Lisesi'ne gelen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, öğrenciler tarafından hazırlanan standları gezdi ve anı defterini imzaladı.

Daha sonra yapılan törende konuşan Işıklar Askeri Hava Lisesi Okul Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Cengiz Karacabey, 166 yıllık tarihinde birçok komutan, lider ve devlet adamı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi'nin, 2008 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olarak hizmet vermeye başladığını hatırlattı. Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü yılının kutlandığını ifade eden Albay Karacabey, okuldan mezun olan öğrencilerin Atatürkçü düşünce sistemi ile yoğrulmuş, Cumhuriyetin temelini oluşturan Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucusu olacaklarını söyledi.

21'inci yüzyılın savaşlarını hava ve uzay gücünü iyi yönetenlerin kazanacağını ifade eden Albay Karacabey, "Sizler de Işıklar Askeri Hava Lisesi'nden aldığınız feyiz ve donanımla geleceğin savaşlarında ülkemizin gurur kaynağı olacak ve ülke savunmasında çok önemli görevler üstleneceksiniz. Göklerde sizi bekleyen yerinizi en kısa zamanda alacak, Yüce Türk milleti ve Atamıza olan borcumuzu ödemek gayesiyle çalışacak ve şehit kanlarıyla sulanan ay yıldızımızı, uzayın derinliklerinde sizleri bekleyen galaksilerin burçlarına dikeceksiniz" dedi.

Konuşmanın ardından dönem birincisi Ali Yıldırım, okulun yaş kütüğüne 153'üncü dönem plaketini çaktı. Dereceye girenlerin diplomalarının verilmesinin ardından tören yürüyüşü gerçekleştirildi.

Basın mensuplarının 'Siz neler hissediyorsunuz?' sorusuna yanıt veren Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, kendisinin de okul yıllarına gittiğini ifade ederek, "Şu anda Hava Lisesi'nin eğitim düzeyi çok yüksek. Arkadaşlarımız emin ellerde yetişiyorlar. O nedenle mutluyuz. Hava Kuvvetleri'nin geleceği emin ellerde. İstikbal onların. Hava Kuvvetleri onlar için, gelecek için çok şeyler hazırlıyor. Geleceğin komutanları onlar. İkinci yüzyılın komutanları onlar olacaklar. Onun için havacılığa dört elle sarılmaları lazım" diye konuştu.

Törenin ardından şapkalarını havaya atarak kutlama yapan Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri, şarkılar söyleyip, aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işıklar Askeri Hava Lisesi'nden Geleceğin Komutanları Mezun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement