İşitme Kaybının Önüne Geçilebilir! - Son Dakika
Son Dakika Logo

İşitme Kaybının Önüne Geçilebilir!

İşitme Kaybının Önüne Geçilebilir!
13.06.2013 09:35

Ganire Paşayeva ve beraberindeki heyet İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

Ertuğrulgazi Derneği'nin konuğu olarak İnegöl'e gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve beraberindeki heyet İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

Ertuğrulgazi Derneği başkan ve üyeleri nezaretinde gerçekleşen ziyarette açıklamalarda bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "İnegöl belediye başkanına ve değerli dostlarımıza bizleri kabul ettiğiniz ve çok sıcak karşıladığınız için çok teşekkür ederim. Kendimizi burada misafir hissetmiyoruz. Ben burada misafir değilim. Burası bizim vatanımız, kendimizi vatanımızda hissediyoruz. Azerbaycan Cumhur Başkanı Haydar Aliyev bir devlet iki milletiz demişti, eminim ki sizde kendinizi burada böyle hissediyorsunuzdur." dedi.

Kardeş Şehirlerimiz Olsun

İnegöl'de olmaktan çok memnun olduğunu, ayrıca Bursa'nın gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Paşayeva, "Bursa hepimizin gönlünde manevi bir başkentti. Tarihimizin önemli bir şehridir. İnegöl'de onun kurucu, değerli ve güzel bölgelerinden biridir. Burayı daha yakından tanımaktan ve Büyük Ertuğrulgazi'nin adını taşıyan Ertuğrulgazi derneğimizin varlığından da çok memnun oldum. Çünkü böyle büyüklerimizin isimlerini taşıyan ve onların düşünce misyonunu da üstlenen kurumlara ve kuruluşlara ihtiyaç var" dedi.

"Burada sık sık şölenlerin yapıldığını, farklı ülkelerden gelenlerin bu festivallerde yer aldığını duydum. İnşallah bir dahaki yıl daha da fazla ülkeden gelenler olur. Gelenler gittikleri zaman burada gördüklerini anlatırlar. Bizim düşüncemiz, her yerde söylediğimiz bir şey var; "Türkiye ne kadar güçlü olursa Azerbaycan'ın o kadar güçlü olur. Azerbaycan ne kadar güçlenirse buda Türkiye'nin gücü demek olacaktır" diyen Azeri Milletvekili Paşayeva İki ülkenin kardeşliğini ortak nesillerin güçlendireceğini belirterek onların yetiştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Paşayeva, İnegöl'le Azerbaycan'ın bir bölge de kardeş belediye yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Azerbaycan'la Türkiye'nin birçok bölgeleri arasında kardeş belediyeler kurulduğunu, bu sayede devletlerle beraber bölgelerinde iş birlikleriyle güçleneceğinin altını çizen Paşayeva; İnegöl ile Azerbaycan'ın bir bölgesinin, kardeş belediye olması için belediye başkanına çağrıda bulundu. Paşayeva bu şehrin kendi bölgesinden bir yerinde olabileceğini ifade etti. Azeri vekil; "İnegöl, Türkiye'nin en çok ihracat yapan ve en yüksek geliri ile sürekli kalkınan bir bölgesi. İnegöl'ün bu kadar kısa zaman da kalkınmasının hikâyesini yetkililerden dinledim" diyerek, başarılı çalışmalarından dolayı belediye başkanı Alinur Aktaş'ı tebrik etti. Konuk milletvekili; "Çalışma olduğu yerde kalkınma olur. Bu kalkınma da sizin, belediyenin de büyük bir payı var. Sizleri tebrik ederim. İnşallah bu başarılarınız hem İnegöl, hem Türkiye, hem de ortak geleceğimiz için daha da güzel olur" dedi.

"Dost kardeş ülke Azerbaycan'dan gelen çok değerli milletvekilimiz Ganire Paşayeva hanımefendiye, değerli misafirlerimize, İl yöneticimize, Ertuğrulgazi derneğimizin başkanına ve yöneticilerine hoş geldiniz diyorum" diyerek konuşmasına başlayan başkan Aktaş; yoğun programlarına rağmen, ziyareti ve Ertuğrulgazi derneği etkinliğine katılıp, katkı koyan, Azeri milletvekiline teşekkür etti. Azerbaycan ile Türkiye'yi ayrı düşünmenin kesinlikle mümkün olmadığını belirten Aktaş, Türkiye ile Azerbaycan'ı Aliyev'in dediği gibi gerçekten iki devlet bir millet ve tek yürek olmuş insanlar olarak nitelendirdi.

İşbirliğimiz Daha da Gelişecek

"Bugün ticaretimiz, hukukumuz, ekonomimiz birlik beraberlik içerisinde gelişiyor diyen Aktaş,"temenni ediyorum bu adım ve yatırımlarla işbirliğimiz daha da gelişecek. İnşallah işbirliğimiz hak ettiği, idealimiz olan noktaya ulaşılacaktır diye düşünüyorum" dedi. Belediye Başkanı Aktaş, kökenimiz olan yerlerle İnegöl'ün 5 tane kardeş şehri olduğunu ve hepsi ile yoğun irtibatlarının bulunduğunu, belirtti. Aktaş; "Azerbaycan'da neden 6. bir kardeş şehrimiz olmasın. Kardeş şehirlerimizde yaptığımız çalışmalar var. İnşallah sayın milletvekilimiz bu manada çalışmalar yapar. Bize şehir ismi anlamında alternatif bildirirse değerlendirmek adına elimizden gelen gayreti yaparız. Bu kardeş şehirliğin Belediye meclis kararının alınması bakanlık tarafından onaylanması gerekiyor. Onaylandıktan sonra ikili irtibatlar kuruluyor. İnanıyorum onların şehirleri için çok ciddi bir kazanım olacaktır. Nihayetinde bu protokol, sözleşme bir semboldür. İrtibatların sağlanması adına sadece bir araçtır" dedi.

"Temenni ediyorum ki Ertuğrulgazi derneğinin bu etkinliği dolayısıyla da bu kardeşlikte gerçekleşirse İnegöl'ün Azerbaycan ile irtibatını daha da arttırmış oluruz" diye konuşmasını sürdüren Aktaş, İnegöl'ün ekonomisiyle, sanayisiyle, tarımıyla gerçekten yükselen bir değer, yükselen bir yıldız olduğunu ve dünyanın dört bir yanına mal sattığını, üretimler yaptığını, ticari irtibatlar kurduğunu ifade etti.

Yoğunluklarına rağmen nezaket gösterip İnegöllüler ile beraber olmaları ve kendisinin bir tıp doktoru olmasına rağmen tarih bilgisiyle de aydınlatmasından dolayı kendilerine teşekkür eden başkan Aktaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Azeri vekile teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İşitme Kaybının Önüne Geçilebilir! - Son Dakika


Advertisement