İslahiye'deki Çadır Kentte Karne Heyecanı Yaşandı - Son Dakika
Güncel

İslahiye'deki Çadır Kentte Karne Heyecanı Yaşandı

İslahiye'deki çadır kentte BM Çocuklara Yardım Fonu tarafından yaptırılan okulda eğitim gören 2 bin 544 Suriyeli öğrenci, karnelerini aldı.

24.01.2014 23:34  Güncelleme: 23:58

İslahiye'deki çadır kentte BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yaptırılan okulda eğitim gören 2 bin 544 Suriyeli öğrenci karnelerini aldı.

UNICEF'in, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı işbirliğiyle Suriyeli çocuklar için yaptırılan 24 derslikli okulda karne heyecanı yaşandı. Kaymakam Ünal Çakıcı, törende yaptığı konuşmada, Suriyeli misafirlerin eğitimlerini düzenli olarak sürdürmeleri hususunda her türlü ihtiyacın karşılandığını kaydetti.

Çakıcı, daha sonra beraberinde AFAD İl Müdürü Sinan Atakan ve UNICEF yetkilileriyle öğrencilere karnelerini dağıttı. Ailesiyle birlikte Lazkiye'den 1,5 yıl önce Türkiye'ye gelerek çadır kente yerleşen 5 yaşındaki ana sınıfı öğrencisi Hulud Recbu ise törende İstiklal Marşı'nı okudu.

İdlip'ten ailesiyle savaştan kaçan 4. sınıf öğrencisi Fatima Hallag, gazetecilere yaptığı açıklamada, karne heyecanını ülkesinde yaşamak istediğini belirterek, büyüyünce öğretmen olmak istediğini söyledi.

Karne dağıtımı sırasında UNICEF yetkilileri de çocuklara kırtasiye malzemesi hediye etti.

İslahiye\'deki Çadır Kentte Karne Heyecanı Yaşandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslahiye'deki Çadır Kentte Karne Heyecanı Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement