İsmail Kimyeci'ye Nezaket Ziyareti - Son Dakika
Güncel

İsmail Kimyeci'ye Nezaket Ziyareti

İsmail Kimyeci\'ye Nezaket Ziyareti

MKÜ Rektörü Güder Ak Parti İl Başkanı Kimyeci'yi ziyarette etti

10.12.2012 13:25

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci'ye nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette İl Başkanı İsmail Kimyeci'nin yanı sıra Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Alev Seçmen, İl Yönetim Kurulu üyeleri Tevfik Fazlı Doğan, Kenan Bozkurt, İbrahim Yaman, Yusuf Seçmen, Mehmet Koçak, Bülent Süs ve Şükrü Çuhadaroğlu yer aldı.

MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Salih Güder ziyarette yaptığı açıklamada, MKÜ'nün 10 Kasım 1992 yılında 1 Fakülte, 2 Meslek Yüksek okulu ve 2600 öğrenci ile eğitim ve öğretime başladığını ifade ederek, "Bugün itibari ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi 35 bin öğrenci, 14 Fakülte, 6 Yüksek Okul, 16 Meslek Yüksek Okul ve 10'larda bulunan öğretim üyesi sayısı 1050'lere yükselmiş durumdadır. Kumlu hariç Hatay'ın bütün ilçelerinde birer okulumuz yer almaktadır. Mustafa Kemal Üniversitesinin bugünlere gelirken, üniversite çalışanları büyük bir azim örneği sunarak fakülte sayılarının artışında, öğrenci sayısının katlanarak MKÜ bünyesinde bulunmasına büyük emeği geçmiştir.

Üniversitemizin geride bıraktığı 20 yıl içerisinde hızlı, olumlu bir büyüme, yükseliş sağlamıştır. Bu doğrultuda sayın Valimizin, Belediyemizin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Siyasi Partilerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Odaların büyük katkısı olmuştur. Bu nedenle emeği geçen herkese Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü olarak ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu doğrultuda ziyaretler gerçekleştiriyorum." dedi.

Yapılan desteklerle Mustafa Kemal Üniversitesinin bu noktaya geldiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, "Belli bir kısım plaketlerimizi üniversitemizde düzenlemiş olduğumuz törenle dağıttım. Belli bir kısmını da destek veren kurum ve kuruluşlara bizzat giderek plaketlerini vermeyi uygun gördüm. Bu nedenle aranızda bulunuyorum." dedi.

AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci yapılan ziyaretten dolayı AK Parti ailesi adına duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Göreve geldiğiniz günden itibaren MKÜ'de çok büyük olumlu yönde gelişmeler yaşandı. Bundan dolayı sizleri tebrik eder çalışmalarınızda başarılar dilerim. Üniversite'nin Hatay halkı ile bütünleşerek bugünlere gelmesi ilimiz açısından oldukça önemli bir noktadır. Sanayicisiyle, tarım üretimi yapan çiftçi kesimi ile bir çatı altında toplanarak bilimsel yönde yol gösterici olan MKÜ, çok önemli bir faktör olmuştur. Hatay insanı olarak Mustafa Kemal Üniversitesinin yükseliş içinde olmasından dolayı son derece memnunuz. Bundan önce yapılan hizmetlerin çok ötesinde kısa zaman zarfında çok önemli atılımlar kaydedildi.

AK Parti ailesi tüm Türkiye'de eğitim-öğretim aşamasında en üst seviyeye çıkması yolunda özel bir çaba sarf etti ve etmeye devam ediyor. Ve şu anda 81 vilayetimizin her birinde üniversite oluşturuldu. Mustafa Kemal Üniversitesi, gerek ülkemizde gerekse eğitim noktasında akademisyen kadrolarının kendi uzmanlık alanlarında yaptığı özel çalışmalar ile mevcut üniversiteler arasında son derece önemli, sayılı üniversiteler arasına girmeyi başarmıştır. Bu nedenle Hatay'ın gurur kaynaklarından biridir. Tabi bu gelişim sizlerin şahsınızda, akademik kadroların çok uyumlu bir şekilde yer almalarından kaynaklanmaktadır." dedi.

Hatay'ın dünyanın nadir kentlerinden biri olduğunu dile getiren Başkan Kimyeci, "Tarım ve sanayi kenti olan Hatay'ın hayvancılık ve ziraat sektöründe katma değeri yüksek yaşam alanlarının oluşmasında, alternatif ürünlerin üretilmesinde sizlerin önderliğinde akademisyenlerin üstlendiği rol sonucu, hem çiftçilerimizin, hem de hayvan üretimi yapan sektör insanlarımızın yüzlerinin gülmesine vesile oldunuz. Bunun dışında sanayicimiz ilimizde çok önemli bir konumda. Bu alanlarda da üniversitemizin iş adamlarımızla yapmış oldukları o güzel işbirlikleri ile hem ileri teknoloji ürünleri üretme aşamasında, hem de bilgi paylaşımı ile daha güzel ve gelişen teknolojiye uygun ürünlerin çıkmasında vermiş olduğunuz katkıları bizler takdir ile karşılıyoruz. Bu güzel projelerin bundan sonraki süreçte de devam etmesini canı gönülden arzuluyoruz. Sizlerin şahsınızda bu güzel bakışlarla ülkemizi şehrimizi, özellikle Mustafa Kemal Üniversitesini, daha üst noktalara çıkaracağına olan inancımızın tam olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

Ziyaretin sonunda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci'ye MKÜ'nün bugünlere gelmesinde yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement