Isparta'da 83 Bin Öğrenci ve 6 Bin Öğretmen Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Isparta'da 83 Bin Öğrenci ve 6 Bin Öğretmen Ders Başı Yaptı

Isparta\'da 83 Bin Öğrenci ve 6 Bin Öğretmen Ders Başı Yaptı

2013 – 2014 Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Isparta'nın köklü okullarından Fevzi Paşa ilkokulu 3/A sınıfı öğrencileri ziyaret ettiler.

22.09.2013 11:43

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması münasebetiyle Isparta Fevzi Çakmak İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri Berra Boyacı ve Arda Duran, Sınıf Öğretmenleri Malzume Demircan ve Okul Müdürü Yavuz Akpınar ile birlikte Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret ettiler.

İlköğretim haftası kapsamında yapılan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Burada Protokol üyeleri tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile sona erdi.

İlk Öğretim Haftasını nedeniyle düzenlenen diğer bir program ise Alaybeyoğlu İlk Okulunda yapıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve halk oyunları gösterileri ile başlayan programda okul müdürü Veli Kılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can birer konuşma yaptılar.

2013 2014 eğitim öğretim yılının ve ilk öğretim haftasının, öğrencilere başarı, öğretmenlere iştiyak, Ispartalılara ise kaliteli eğitim getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan Vali Vahdettin Özkan; bilgi toplumunda toplumun en önemli aktörlerinin öğretmenler olduğunu vurgulayarak, bu eğitim öğretim yılında geçmişte olduğu gibi, öğretmenlerimizin çalışmalarını ve fedakarlıklarını bütün Ispartalılar ve toplum olarak bildiklerini ve yanlarında olduklarını belirti. Ayrıca öğrencilerin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi heyecanla bu yılda eğitime tabi tutulacakları konusundaki güvenini dile getirerek, başarılar dileyen Vali Özkan, velilerin ise her yönü ile okullarına ve eğitime her türlü katkıyı sunduğunu belirterek, ailenin okulu, öğretmeni ve öğrenciyi takip etme konusundaki fedakârlığının eğitim hizmetinde kalitenin artmasında çok önemli bir girdi olduğunu söyledi.

Ardından ilk ders zili çalınarak okulun 1/A ve 1/B sınıfları ziyaret edildi. Bütün ders kitaplarının sıraların üzerinde hazır olduğu gören Vali Özkan, kendi öğrencilik yıllarında bazı kitapları bulabilmek için aylar geçtiğini belirterek, artık öğrencilerin okula başlamadan önce kitapları set halinde sıraların üzerinde beklediğini bu durumun ise eğitimde gelinen noktanın bir göstergesi olduğunu söyledi. Vali Özkan Milli Eğitim Bakanlığı ve Hükümete Ispartalı öğrenciler ve veliler adına teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Isparta'da 83 Bin Öğrenci ve 6 Bin Öğretmen Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement