İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

İsrail\'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde düzenlenen gösteriye müdahalesi sonucu çok sayıda Filistinli atılan gazdan etkilendi.

24.02.2017 16:31

EL- İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde düzenlenen gösteriye müdahalesi sonucu çok sayıda Filistinli atılan gazdan etkilendi.

Yahudi Yerleşimine Karşı Gençler Topluluğu'nun çağrısı üzerine El-Halil kentindeki eski şehir girişinde bir araya gelen Filistinliler, yıllardır kapalı olan "Eş-Şuheda Caddesi"nin açılmasını istedi.

Göstericiler ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'e verdiği desteği ve izlediği politikayı protesto etmek için Trump'ın fotoğrafına ayakkabı fırlattı.

İsrail askerleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Müdahale sırasında çok sayıda Filistinli, atılan gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi.

AA muhabirine konuşan Yahudi Yerleşimine Karşı Gençler Topluluğu Koordinatörü İsa Amr, "Şuheda Caddesi'nin açılması ve bölge sakinlerinin normal hayatlarına dönmesi yönündeki talebimizi tekrarlıyoruz." dedi.

Amr, İsrail'in birkaç yıldır caddeyi kapatarak Filistinlilerin geçişine ve dükkanlarını açmalarına izin vermediğini belirtti.

Filistinliler, İsrail'in baskıları ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları nedeniyle, kentteki eski şehir bölgesinde bulunan dükkanlarını başka bölgelere taşımaya zorlanıyor.

El-Halil kentinin en önemli caddelerinden biri olan ve kentin iki bölümünü birbirine bağlayan Şuheda Caddesi, 1994'te bir Yahudi yerleşimcinin İbrahim Camisi'nde 30 kadar Filistinliyi öldürdüğü saldırının ardından İsrail'in kontrolüne geçmişti.

İçerisinde Hazreti İbrahim'in kabri olduğuna inanılan İbrahim Camisi, söz konusu saldırının ardından İsrail askerlerince ikiye bölünmüş, bir kısmı Müslümanlara, diğer bölümü Yahudilere ayrılmıştı. Yahudilere ayrılan kısım havraya çevrilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement