İsrail'in Gazze'ye saldırıları - Siraj-ul Hak - - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye saldırıları - Siraj-ul Hak -

Pakistan Cemat-i İslami Partisi Lideri Siraj-ul Hak, ''Ramazan bayramında çocuklarımıza yeni elbiseler giydirirken, Gazze'liler çocuklarına kefen giydiriyordu.

04.08.2014 22:45

Pakistan Cemat-i İslami Partisi Lideri Siraj-ul Hak, ''Ramazan bayramında çocuklarımıza yeni elbiseler giydirirken, Gazze'liler çocuklarına kefen giydiriyordu. Bir İslam ümmeti olarak onların feryadını işitmemiz ve harekete geçmemiz lazım'' dedi.

Başkent İslamabad'da bir oteldele basın açıklaması yapan Hak, siyasi gündemi bir tarafa bırakarak tüm ilgilerini Gazze'ye yönelttiklerini belirtti.

Ramazan bayramında insanların bayram yaparken, Gazze halkının İsrail saldırılarında şehit düştüğünü ifade eden Hak, şunları kaydetti:

"Gazze'de çocuklarımız, bacılarımız ve annelerimizin feryadını işittikten sonra, siyasi gündemimizi bir kenara koyduk, ertelemeye karar verdik. Pakistan'da ramazan bayramında insanlar çocuklarına yeni yeni elbiseler giydirirken, Gazze'de insanlar bayram günü çocuklarına kefen giydiriyordu. Siz ve biz bayram günü bayramı kutlarken, Gazze'de insanlar bombaların altında şehit oluyordu. Bayramda çocuklarımızı parklarda gezdirirken, Gazze'dekiler çocuklarını ellerinde mezarlığa götürüyordu. Müslüman ümmeti olarak, Gazze ehlinin feryadına 'lebbeyk' dememiz gerekir."

İsrail'in Gazze'ye vahşice saldırmasına başta ABD olmak üzere neredeyse tüm dünyanın seyirci kaldığına dikkkati çeken Hak, Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi'yi de eleştirdi. Hak, Mısır ile Gazze arasındaki Refah sınır kapısının kapatarak Filistinlilerin tedavisi için Mısır'a getirilmelerine engel olunmasının ölümleri arttırdığını belirterek,Cumhurbakanı Sisi'ye kapının sürekli açık tutulması çağrısı yaptı.

İsrail'in düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 1800'den fazla kişinin hayatını kaybettiğin,yaralı sayısının da 10 bine yaklaştığnı belirten belirten Hak, ''Tüm bu zulümlere rağmen Gazze halkı pes etmiyor ve özgürlük için mücadele veriyor. Filistin halkı geçtiğimiz 66 yıldan beri müslümanların kıble-i evveli olan Beytül-Makdis'i azat emek için mücadele veriyor ve son 3 yıldır çok acı kayıplar verse de tüm bu kayıplara rağmen Flistin halkının azmi daha da güçlendi. Gazze ehlinin azmini görünce, sadece onların özgür olduğunu diğer insanların bir yerlere bağlı kaldığını düşünüyor insan'' şeklinde konuştu.

-"Gazzelilere yardım ve Müslümanların kıble-i evvelini azat etmek için birleşin"-

Konuşmasında müslüman ülkelere seslenerek İsrail'e karşı birlik çağrısı yağan Hak, Hamas lideri Halid Meşal ile sürekli irtibatta olduklarını, BM Genel Sekreteri Ban-Ki Mun'a da saldırıların durdurulması için daha fazla çaba göstermesini istediklerini belirten mektup yolladıklarını söyledi.

Pakistan hükümetinin, Refah sınır kapısının açılması için Mısır ile irtibata geçmesini de talep ettiklerini ifade eden Hak, şunları dile getirdi:

"Tüm İslam ülkelerindeki müslümanlara sesleniyorum. Kendi aranızdaki meseleleri bir kenara koyun ve mazlum Gazzelilere yardım etmeye ve Müslümanların kıble-i evvelini azat etmek için birleşin. Bu konuda Cemat-i İslami Partisi olarak, bütün Müslüman liderlere mektup yolladık, onları da Gazzelilere yardım etmeye çağırdık. Hamas lideri Sayın Halit Meşal ile de sürekli irtibattayız. BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun'a da mektup yolladık. Elinde nükleer silah bulunduran tek İslam ülkesi olan Pakistan yönetimini de ümmete yardım etmeye çağırıyorum, tüm İslam liderlerini İslamabad'a çağırarak Filistin konusunu ele almasını özellikle talep ediyorum. Pakistan yönetimini Mısır yönetimi ile irtibata geçmesini, Refah sınır kapısını açmaya çağırmasını, ve Filistin'e yardım göndermesini talep ediyorum."

İsrail\'in Gazze\'ye saldırıları - Siraj-ul Hak -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye saldırıları - Siraj-ul Hak - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement