İsrail'in Gazze'ye Saldırısı - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırısı

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırısı

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Atila: "İşgal rejiminin en bildik taktiği dikkatleri başka yöne çekip olayları 'terör' meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları bu mücadele adına yaptığı yalanını uydurmak" İHH Gaziantep Temsilcisi Arslan: "Bu vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasını.

10.07.2014 17:05

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını kınadı.

Atila, yaptığı açıklamada, boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunun alelacele Hamas'a atıldığını, ardından da Filistin halkının üzerine bomba yağdırıldığını belirtti.

Hamas yönetiminin, bu olayla hiçbir şekilde alakasının olmadığını açıkladığını aktaran Atila, "Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar'ı kaçırıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan siyonistler, bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabalıyor. İşgal rejiminin en bildik taktiği dikkatleri başka yöne çekip olayları 'terör' meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları bu mücadele adına yaptığı yalanını uydurmak" değerlendirmesinde bulundu.

Atila, Gazze'ye nefes aldıran tünellerin kapatılmasının ardından kentin en büyük açık hava hapishanesine dönüştüğünü kaydetti.

Adıyaman'daki bazı sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye yaptığı hava saldırılarına tepki gösterdi.

Demokrasi Parkı'nda toplanan grup, İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Yunus Karakuş, 3 İsrailli gencin faili meçhul bir şekilde öldürülmesin sorumluluğunun Hamas'a yüklenildiğini ifade etti.

İsrail tarafından başlatılan operasyonla ramazan ayında Gazze'de büyük dramlar yaşanmaya başladığını anlatan Karakuş, şöyle konuştu:

"İsrail güçleri son birkaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladı. Bombardımanda şu ana kadar 75'ten fazla kişi hayatını kaybetti. Ambargo altındaki Gazze'de sadece zorunlu insani ihtiyaçlar değil aynı zamanda ilaç sıkıntısı da tekrar ortaya çıktı. İnsanlar açlık ile mücadele etmeye çalışıyor."

İHH Gaziantep Temsilcisi Mehmet Emin Arslan da İsrail güçlerinin sivil hedeflere saldırdığını söyledi.

Gazze halkının sahur ve iftarda yiyecek derdinde olduğunu vurgulayan Arslan, "Bu vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement