"İsrail, Mescid İ Aksa'nın Altında Kent İnşa Ediyor" - Son Dakika
Güncel

"İsrail, Mescid İ Aksa'nın Altında Kent İnşa Ediyor"

"İsrail, Mescid İ Aksa\'nın Altında Kent İnşa Ediyor"

Kudüs Yardımlaşma, İslami ve Hristiyan Eserleri Derneği Genel Sekreteri İsa: "İsrail, Filistinlilerin aralarındaki ayrılıkları kendi lehine kullanıyor" "Biz Filistin'deki Hristiyanlar, Fil...

28.10.2013 13:18

KAYS EBU SEMRA - Kudüs ve Değerlerine Destek için Müslüman ve Hristiyan Derneği Genel Sekreteri Hanna İsa, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın altında kent inşa ettiğini belirtti.

AA muhabirine konuşan İsa, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın altında ve çevresinde inşa çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, "İsrail, Mescid-i Aksa'nın altında 2020'de binlerce ziyaretçiyi alabilecek bir kentin yanı sıra Aksa'nın çevresinde de binlerce kişilik alanlar inşa ediyor" iddiasında bulundu.

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın çevresinde 100 sinagog inşa ettiğini öne süren İsa, "İsrail, Aksa'ya her gün gerçekleştirdiği baskınların yanı sıra Mescid-i Aksa'nın avlusunda yer alan Mervan Mescidi'nin yakınlarında sinagog inşa etmek niyetinde. Ayrıca El-Halil kentindeki İbrahim Camisi'nin Müslüman ve Yahudiler arasında vakit ve mekan açısından paylaştırıldığı gibi Aksa'nın da Müslüman ve Yahudiler arasında bölüştürülmesini sağlayacak kanun çıkarılması isteniyor" dedi.

"Kudüs'te etnik temizlik siyaseti uygulanıyor"

İsrail'in Kudüs'te bir nevi "etnik temizlik siyaseti" uyguladığını savunan İsa, "İsrail, Kudüs'ü 'Arapların olmadığı bir Yahudi devletinin başkenti' olarak ilan etti. Ayrıca yaklaşık 22 bin Filistinli çocuğun kimliklerini kayıtlara geçirmeyi reddetti" diye konuştu.

İsa, Kudüs'te yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığına ve bunların 750 binini Yahudilerin oluşturduğuna dikkati çekerek, "İsrail, Yahudi yerleşimleri projeleriyle Kudüs ve Batı Şeria topraklarını çalmaya çalışıyor. Bölgede yaşayan Müslümanların ve Hristiyanların ibadethanelerini hedef alan İsrailli gruplar, 'bedel ödetme' mantığıyla cami ve kiliselere zarar veriyor" ifadesini kullandı.

"İsrail, Filistinlilerin aralarındaki ayrılıkları kendi lehine kullanıyor"

"İsrail, Filistinlilerin arasındaki ayrılıkları ve Arap Baharı'nın geldiği nokta ile Hristiyan dünyasının, Kudüs hakkında çifte standartlı siyasetini kendi lehine gayet güzel kullanıyor" diyen İsa, sözlerine şöyle devam etti:

"Hristiyan dünyasının çifte standartlı yaklaşımının en son örneği, ABD'nin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nde (UNECO) Filistin ve Kudüs'ün maslahatına olan 6 kararın oylamasında ret oyu kullanarak, Filistinlilerin meşru hakları karşısında İsrail'in yanında yer almasıdır."

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un Filistin halkının kendi kaderini tayin etme ve bağımsız devlet kurma hakkını onayladığını hatırlatan İsa, Kudüs'teki Ortodoks Patriklerini ve Papa Franciscus'u, İsrail'in yürüttüğü ihlaller karşısında net tavır almaya çağırdı.

Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi ve manastırların, "Müslüman ya da Hristiyan hedef gözetmeksizin" İsrail tarafından saldırılara maruz kaldığını söyleyen İsa, İsrail'in Hristiyanları hedef alan tacizleri neticesinde Filistin'deki Hristiyanların sayısında azalma olduğunu ifade etti.

İsrail'in Filistin meselesini "İslam-Yahudi" anlaşmazlığı gibi göstermek istediğini dile getiren İsa, "Biz Filistin'deki Hristiyanlar, Filistin halkının ayrılmaz parçasıyız. Anlaşmazlık, iki din arasında değil, işgalciler ve işgal edilmiş halk arasındadır" dedi. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'İsrail, Mescid İ Aksa'nın Altında Kent İnşa Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement