İstanbul'da KCK Davasının 56. Duruşması Başladı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da KCK Davasının 56. Duruşması Başladı

İstanbul\'da KCK Davasının 56. Duruşması Başladı

İstanbul'da PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 205 sanık hakkında açılan davanın 56. duruşması başladı.

15.11.2013 10:44  Güncelleme: 10:58

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 91'i tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 56. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, eski BDP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı ve yazar Ragıp Zarakolu'nun oğlu Cihan Deniz Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 75 tutuklu sanık ile 1 tutuksuz sanık katıldı.

Adalet Komisyonu listesinden seçilen 2 Kürtçe tercüman da duruşma salonunda hazır bulundu.

Tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık Abdülkadir Akdağ, 2011 yılının ocak ayında BDP Fatih ilçe başkanı seçildiğini, önceki seçimlerde partisinin 2. seçim bölgesinden milletvekili çıkaramadığını ancak 2011 seçimlerinde buradan milletvekili çıkarttıklarını anlatarak, bu şekilde İstanbul'daki milletvekili sayısının 3'e yükseldiğini söyledi.

Akdağ, "BDP'nin gittikçe güçlendiği görüldü. Bu başarılarımıza tahammül göstermediler. 'KCK' adı altında yöneticiler ve üyeleri gözaltına alındı. Ben de bunlardan biriyim" dedi.

Duruşma, Akdağ'ın savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da KCK Davasının 56. Duruşması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement