İstanbul'daki Kck Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Kck Operasyonu

İstanbul\'daki Kck Operasyonu

-16 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI, 1 KİŞİ SERBEST.

08.10.2011 10:15

-16 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI, 1 KİŞİ SERBEST...

-53 KİŞİDEN 49'U TUTUKLANDI

KCK operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen 53 kişiden 16'sı daha tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı. Böylelikle tutuklananların sayısı 49'a yükselirken, 4 kişi serbest kaldı.

Haber- Kamera: Hasan YILDIRIM/ İstanbul, DHA

PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 56 kişi sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Şüpheliler, soruşturma savcıları Bilal Bayraktar ve Adnan Çimen'in de aralarında bulunduğu 12 savcı tarafından sorgulandı. İfadelerin tamamlanmasının ardından 53 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler, mahkeme sürecinin uzamaması için 3 ayrı mahkemeye çıkartıldı. İlk grupta bulunan 19 kişiden 17'si tutuklandı, 2 kişi serbest bırakıldı, ikinci grupta bulunan 17 kişiden 16'sı tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı, üçüncü gruptaki 17 kişiden ise 16'sı tutuklandı 1 kişi serbest bırakıldı. Böylelikle 53 kişiden toplam 49'u tutuklanmış, 4 kişi de serbest bırakılmış oldu. Tutuklananların arasında KCK'nın İstanbul il sorumlusu olduğu iddia edilen Mümtaz Aydeniz ile Avukat Gönül Erdem de bulunuyor. Polis araçlarına bindirilen 13 kadın tutuklu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne, 36 erkek tutuklu ise Metris Cezaevi'ne gönderildi. Öte yandan şüphelilerin yakınlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, adliye önünde gece saatlerine kadar bekledi. Grup, mahkeme sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte adliye önünden ayrıldı.

İKİ GÜNDE 86 KİŞİ TUTUKLANDI

KCK operasyonu kapsamında dün adliyeye sevk edilen 43 kişiden 2'si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 37'si ise çıkarıldıkların mahkeme tarafından tutuklanmış, 4 kişi de serbest kalmıştı. Bugün tutuklanan 49 kişi ile birlikte İstanbul'da yapılan KCK operasyonu kapsamında dün ve bugün tutuklananların sayısı toplam 86'ya ulaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Kck Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement