İstanbul'dan Suriye'ye Yola Çıktılar - Son Dakika
Güncel

İstanbul'dan Suriye'ye Yola Çıktılar

İstanbul\'dan Suriye\'ye Yola Çıktılar

Sadakataşı Derneği mülteciler için hazırladığı kış yardımlarını düzenlediği basın açıklamasının ardından Suriye'ye doğru yola çıkardı.

27.11.2012 15:40

Kış yardımlarının ilk etabı olarak uğurlanan araçların içerisinde kış şartları için gerekli olan çeşitli tekstil malzemeleri yer alıyor. 27 Kasım Salı günü saat 12:00'de İstanbul Feshane Kültür Merkezi otoparkından yola çıkan araçların hafta sonu Suriye'de olması bekleniyor. Çok sayıda medya kuruluşunun takip ettiği basın açıklamasında Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal'ın yanı sıra Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Üyesi Fevzi Zakir ve 70 gün boyu Suriye Zindanlarında yattıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Adem Özköse'de birer konuşma yaptılar.

İlk olarak söz alan Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal; Suriye'de yaşanan insanlık trajedisine ve Esed rejiminin katliamlarına dikkat çekerken, yaklaşan kış şartları öncesinde ağaç altlarında, açık alanlarda ve çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mazlumlara ve çocuklara değinerek gönderilen yardımlar hakkında bilgi verdi.

Özdal;"Kış yardım seferberliğimiz kapsamında 8.000 Adet Kışlık Battaniye, 4.500 Takım kışlık çocuk eşofman takımı, 550 Adet triko kazak ile 2.500 Takım Çocuk Atkı ve Bere takımından oluşan kış yardımlarımızın ilk etabını bugün tırlarla yola çıkarıyoruz. Büyük kısmını Suriye yerleşim birimleri ve kamplarda dağıtacağımız kış yardımlarımız yıl boyunca sürecek" şeklinde konuştu. Gazeteci Adem Özköse'ye de teşekkür eden Özdal, sözlerini sonlandırdı. Özdal'ın ardından söz alan Adem Özköse açıklamalarda bulundu.

Adem Özköse; "Bugün buradan Suriye'ye yola çıkardığımız yardımlarımız 15 gün gibi kısa bir süre içinde tamamen öğrenci arkadaşlarımızın harçlıklarından, burslarından artırarak oluşturdukları yardımlardan oluşan yaklaşık 5 Bin battaniyemiz de yer alıyor. Kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Suriye ile aramızdaki sınırlara önem vermiyoruz. Şam, Humus, Halep hepsi bizimdir." dedi.

Adem Özköse'nin ardından söz alan Suriye Ulusal Konseyi Üyesi (SUK) Fevzi Zakir ise;"20 ayı aşkın bir süredir Suriye halkı ızdırap çekiyor. Suriyeli kardeşlerimiz zalim Esed tarafından her gün katlediliyor. Kasabalarda ve şehirlerde yaşayanlar her gün savaş uçaklarıyla bombalandığı için halk kırsal bölgelere sığınmak zorunda kaldı. Dünyanın bir çok noktasına göç eden halkımız çok zor durumda. Milyonlarca kişi yardıma muhtaç. Türkiye'den başta Sadakataşı derneği olmak üzere yardım eden bütün yardım kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kış yardımlarının ilk etabı olarak 200 Bin TL. tutarında yardım malzemesini İstanbul'dan Suriye'ye yola çıkaran Sadakataşı derneği, savaşın başından itibaren Suriye'nin içinde ve kamplarda faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul'dan Suriye'ye Yola Çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement