İSTANBUL-ENKAZ'DAN 84 SAAT SONRA ÇIKARILAN BERK BEBEĞİN YAKINI KONUŞTU - Son Dakika
Güncel

İSTANBUL-ENKAZ'DAN 84 SAAT SONRA ÇIKARILAN BERK BEBEĞİN YAKINI KONUŞTU

HATAY'da enkazdan 84 saat sonra çıkarılan 11 aylık Berk bebek, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

12.02.2023 12:09  Güncelleme: 13:06

HATAY'da enkazdan 84 saat sonra çıkarılan 11 aylık Berk bebek, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Hastaneye akın eden bebeğin yakınları dört gözle gelecek güzel haberi beklerken, Berk bebeğin yakını Muhammet Belen, "Bebek ilk çıkardığımızda sıkıntılı gibiydi ama ambulanstan indiğinde gördük, daha iyi gözüküyordu" dedi.

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından enkazın altında kalan ve arama kurtarma ekipleri tarafından 84 saat sonra kurtarılan 11 aylık Berk Özdemir de Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne getirildi. Berk bebeğin babası ve yakınları, ambulanstan indirilmesini beklerken, duygu dolu anlar yaşandı. Berk bebek sağlık ekipleri tarafından sedye ile indirilerek hastaneye taşındı.

"İLK İKİ GÜN HİÇ BİR ÇALIŞMA YAPAMADIK"

Berk bebeğin hastanedeki tedavisi sürerken, yakınları da hastane önünde gelecek güzel haberleri beklemeye başladı. Deprem haberini aldıktan sonra İstanbul'dan babası ile yola çıktıklarını anlatan bebeğin yakını Muhammet Belen, "Biz haberi duyduğumuzda Hatay'a yola çıktık. Öncelikle binayı bulmaya çalıştık. Ortalık çok karışıktı, her yer her yerdeydi. İlk iki gün hiçbir şekilde çalışma yapamadık. Elimizde hiçbir şey yoktu, malzeme yoktu. İkinci gün AFAD ekipleri geldi, onlar bize yardımcı oldular" dedi. Ailenin tatil amaçlı Hatay'a gittiğini belirten Belen, "Berk bebeğin babası odaların yerini bize gösterdi. Kazdık fakat ilk başta bulamadık. Maalesef bebeğimizin annesini ve ablasını kaybettik ve cenazeleri getirdik. Bebeğimizi 84'ncü 9 katlı olan binanın 8'nci katında bulduk. Aile Hatay'a tatil amaçlı gitmişti. Bebek ilk çıkardığımızda sıkıntılı gibiydi ama ambulanstan indiğinde gördük daha iyi gözüküyordu" dedi. Berk bebeğin annesi Ayşe Eda Özdemir, ablası Ülkü Özdemir hayatını kaybetmişti.

GÖRÜNTÜLER

---------

-Berk bebeğin ambulansla hastaneye getirilmesi

-Berk bebeğin eniştesi ile röportaj

-Berk bebeğin akrabaları görüntüsü

İSTANBUL-ENKAZ\'DAN 84 SAAT SONRA ÇIKARILAN BERK BEBEĞİN YAKINI KONUŞTU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İSTANBUL-ENKAZ'DAN 84 SAAT SONRA ÇIKARILAN BERK BEBEĞİN YAKINI KONUŞTU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement